N338. Afbeelding: provincie Gelderland

Groot onderhoud N-wegen Gelderland gegund aan Dostal en De Jong Zuurmond

N338. Afbeelding: provincie Gelderland

De N338 tussen Duiven en Drempt en de N317 bij Dieren zijn aan groot onderhoud toe. Deze klus is door de provincie Gelderland gegund aan Dostal Wegenbouw, dat vijf andere inschrijvers achter zich liet. Elders in de provincie neemt De Jong Zuurmond het onderhoud en de reconstructie van N848 tussen Vuren en Leerdam op zich.

Het gaat om een opdracht met een waarde van ruim 2,6 miljoen euro. De gunning vond naast die prijs plaats op basis van twee kwaliteitscriteria: de CO2 Prestatieladder en de MKI Asfalt. Die eerste is een instrument waarmee bedrijven hun eigen schadelijke uitstoot kunnen terugdringen en aantonen. De Milieu Kosten Impact (MKI) Asfalt maakt het mogelijk om de kosten van een reeks milieueffecten inzichtelijk te krijgen. De instrumenten hebben Dostal geholpen om hun inschrijving op deze klus tot de economisch meest voordelige te maken.

Asfaltering en fundering

Het werk dat moet gebeuren, zal met name plaatsvinden in Duiven, Zevenaar, Doesburg, Bronckhorst en Dieren. Naast het frezen en verwijderen van onder meer asfaltverhardingen, zal er voor naar schatting 12.600 ton aan asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden. Ook zal er voor zo’n 7.000 ton aan funderingen worden aangebracht, alsmede markeringen over een lengte van ongeveer 40 kilometer. Ook moet er ruim 200 hectare aan bermen worden afgewerkt en zal Dostal werkzaamheden aan acht kunstwerken en de openbare verlichting uitvoeren. De contracten voor deze opdracht zijn op 1 september gesloten.

Als beste uit de bus

Recent werden ook de handtekeningen gezet onder een andere overeenkomst voor wegonderhoud in Gelderland. Op de aanbesteding voor het groot onderhoud en de reconstructie van de N848 tussen Vuren en Dieren schreven vijf bedrijven in. Ook hier werden de CO2 Prestatieladder en de MKI Asfalt ingezet om de kwaliteit van de inschrijvingen te beoordelen. Daarbij kwam De Jong Zuurmond als beste uit de bus, waardoor de opdracht met een waarde van zo’n 900.000 euro aan deze onderneming werd gegund. In deze klus zit onder meer voor 2.500 kubieke meter grondwerk en zo’n 3.900 ton aan asfaltwerkzaamheden. Er moet verder 50 meter riool met zes kolken onder handen worden genomen, evenals zes kunstwerken op het traject tussen Vuren en Dieren.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Groot onderhoud N-wegen Gelderland gegund aan Dostal en De Jong Zuurmond | Infrasite
N338. Afbeelding: provincie Gelderland

Groot onderhoud N-wegen Gelderland gegund aan Dostal en De Jong Zuurmond

N338. Afbeelding: provincie Gelderland

De N338 tussen Duiven en Drempt en de N317 bij Dieren zijn aan groot onderhoud toe. Deze klus is door de provincie Gelderland gegund aan Dostal Wegenbouw, dat vijf andere inschrijvers achter zich liet. Elders in de provincie neemt De Jong Zuurmond het onderhoud en de reconstructie van N848 tussen Vuren en Leerdam op zich.

Het gaat om een opdracht met een waarde van ruim 2,6 miljoen euro. De gunning vond naast die prijs plaats op basis van twee kwaliteitscriteria: de CO2 Prestatieladder en de MKI Asfalt. Die eerste is een instrument waarmee bedrijven hun eigen schadelijke uitstoot kunnen terugdringen en aantonen. De Milieu Kosten Impact (MKI) Asfalt maakt het mogelijk om de kosten van een reeks milieueffecten inzichtelijk te krijgen. De instrumenten hebben Dostal geholpen om hun inschrijving op deze klus tot de economisch meest voordelige te maken.

Asfaltering en fundering

Het werk dat moet gebeuren, zal met name plaatsvinden in Duiven, Zevenaar, Doesburg, Bronckhorst en Dieren. Naast het frezen en verwijderen van onder meer asfaltverhardingen, zal er voor naar schatting 12.600 ton aan asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden. Ook zal er voor zo’n 7.000 ton aan funderingen worden aangebracht, alsmede markeringen over een lengte van ongeveer 40 kilometer. Ook moet er ruim 200 hectare aan bermen worden afgewerkt en zal Dostal werkzaamheden aan acht kunstwerken en de openbare verlichting uitvoeren. De contracten voor deze opdracht zijn op 1 september gesloten.

Als beste uit de bus

Recent werden ook de handtekeningen gezet onder een andere overeenkomst voor wegonderhoud in Gelderland. Op de aanbesteding voor het groot onderhoud en de reconstructie van de N848 tussen Vuren en Dieren schreven vijf bedrijven in. Ook hier werden de CO2 Prestatieladder en de MKI Asfalt ingezet om de kwaliteit van de inschrijvingen te beoordelen. Daarbij kwam De Jong Zuurmond als beste uit de bus, waardoor de opdracht met een waarde van zo’n 900.000 euro aan deze onderneming werd gegund. In deze klus zit onder meer voor 2.500 kubieke meter grondwerk en zo’n 3.900 ton aan asfaltwerkzaamheden. Er moet verder 50 meter riool met zes kolken onder handen worden genomen, evenals zes kunstwerken op het traject tussen Vuren en Dieren.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam