asfalt bam infra

Rijkswaterstaat gunt grootonderhoud A1 en A10 aan BAM Infra

Let op: foto alleen ter illustratie. Asfalteringswerkzaamheden van BAM Infra in augustus 2023. ANP / Sem van der Wal

De aanbesteding voor het grootonderhoud aan de A1 en A10 rond Amsterdam is gewonnen door BAM Infra. Het bouwbedrijf gaat vanaf deze zomer aan de slag met de aanleg van geluidsreducerende asfalt en het herstel van verschillende viaducten en de Zeeburgerbruggen.

De opdrachtgever, Rijkswaterstaat, laat weten dat het contract verder bestaat uit verschillende werkzaamheden aan andere trajecten in het hoofdwegennet van West-Nederland Noord. Die worden uitgevoerd nadat het geluidsreducerende asfalt ligt en het herstel van de viaducten en bruggen klaar is, zo valt te lezen op de website van de beheerder.

Meer punten voor duurzaamheid

Het grootonderhoud aan de A1 en A10 is het tweede project in de zogeheten ‘Koploperaanpak duurzame wegverharding’ van Rijkswaterstaat. De aanpak betekent volgens de beheerder dat de duurzaamheidseisen hoger zijn dan normaal en dat wegenbouwers die hierin investeren meer worden beloond. Het eerste project met de ‘koploperaanpak’ is het grootonderhoud van de A2 en A12 in Midden-Nederland, een klus die afgelopen jaar werd gegund aan het bedrijf Heijmans.

Als onderdeel van de aanpak gaat BAM lage temperatuur asfalt gebruiken voor het grootonderhoud aan de A1 en A10. Dat wordt op lagere temperaturen geproduceerd dan traditionele asfalt, wat zorgt voor minder energieverbruik. “De afgelopen jaren hebben we onder andere met AsfaltNU en partners succes gewerkt aan de optimalisatie en uitbreiding van het aantal beschikbare duurzame asfaltmengsels”, zegt Gerard Murck, bedrijfsleider Wegen West bij BAM Infra. “We zijn blij met de waardering van Rijkswaterstaat.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Rijkswaterstaat gunt grootonderhoud A1 en A10 aan BAM Infra | Infrasite
asfalt bam infra

Rijkswaterstaat gunt grootonderhoud A1 en A10 aan BAM Infra

Let op: foto alleen ter illustratie. Asfalteringswerkzaamheden van BAM Infra in augustus 2023. ANP / Sem van der Wal

De aanbesteding voor het grootonderhoud aan de A1 en A10 rond Amsterdam is gewonnen door BAM Infra. Het bouwbedrijf gaat vanaf deze zomer aan de slag met de aanleg van geluidsreducerende asfalt en het herstel van verschillende viaducten en de Zeeburgerbruggen.

De opdrachtgever, Rijkswaterstaat, laat weten dat het contract verder bestaat uit verschillende werkzaamheden aan andere trajecten in het hoofdwegennet van West-Nederland Noord. Die worden uitgevoerd nadat het geluidsreducerende asfalt ligt en het herstel van de viaducten en bruggen klaar is, zo valt te lezen op de website van de beheerder.

Meer punten voor duurzaamheid

Het grootonderhoud aan de A1 en A10 is het tweede project in de zogeheten ‘Koploperaanpak duurzame wegverharding’ van Rijkswaterstaat. De aanpak betekent volgens de beheerder dat de duurzaamheidseisen hoger zijn dan normaal en dat wegenbouwers die hierin investeren meer worden beloond. Het eerste project met de ‘koploperaanpak’ is het grootonderhoud van de A2 en A12 in Midden-Nederland, een klus die afgelopen jaar werd gegund aan het bedrijf Heijmans.

Als onderdeel van de aanpak gaat BAM lage temperatuur asfalt gebruiken voor het grootonderhoud aan de A1 en A10. Dat wordt op lagere temperaturen geproduceerd dan traditionele asfalt, wat zorgt voor minder energieverbruik. “De afgelopen jaren hebben we onder andere met AsfaltNU en partners succes gewerkt aan de optimalisatie en uitbreiding van het aantal beschikbare duurzame asfaltmengsels”, zegt Gerard Murck, bedrijfsleider Wegen West bij BAM Infra. “We zijn blij met de waardering van Rijkswaterstaat.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.