Hubertustunnel, Den Haag

Haagse Hubertustunnel niet achttien, maar slechts negen maanden dicht

De Hubertustunnel in Den Haag wordt volgend jaar gerenoveerd. Gemeente Den Haag

De Hubertustunnel in Den Haag gaat niet zoals aanvankelijk gemeld anderhalf jaar dicht, maar slechts negen maanden, van 27 juli 2025 tot en met 30 april 2026. De renovatie van de tunnel wordt wel miljoenen euro’s duurder dan gedacht. Dat schrijft wethouder Robert Barker van Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu in een brief aan de gemeenteraad.

De aanbesteding voor de renovatie van de Hubertustunnel leverde twee inschrijvingen op. De winnende inschrijving – van aannemer Strukton – viel negen miljoen euro hoger uit dan was begroot door de gemeente. De totale kosten voor het gehele project komen nu uit op 79 miljoen euro. Het onderhoud van de tunnel voor de komende vijftien jaar maakt ook onderdeel uit van de aanbesteding. Behalve renovatie van de Hubertustunnel omvat de klus ook onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de twee nabijgelegen Hubertusviaducten, één over de Doctor Aletta Jacobsweg en de ander over de Raamweg. Hier worden beschadigde opleggingen vervangen, betonschades hersteld en asfalt aangebracht.

Om geld vrij te maken voor de hoger uitgevallen kosten, wordt door de gemeente een aantal andere projecten tot nader order uitgesteld. Deze worden geparkeerd tot er weer geld voor is. Het gaat daarbij onder meer om de vervanging van de gehele kademuur bij de Uilebomen-Boomsluiterskade en een deel van de kademuur bij de Soestdijksekade. Op de korte termijn heeft dit geen extra gevolgen voor de veiligheid, meldt de gemeente.

Per dag rijden er circa 30.000 voertuigen door de Hubertustunnel. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. Verkeer vanaf de N44 wordt omgeleid via de N14 richting de A4. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Zuid Hollandlaan, Koningskade en de Raamweg. Madurodam blijft bereikbaar via de Plesmanweg en de Doctor Aletta Jacobsweg.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Haagse Hubertustunnel niet achttien, maar slechts negen maanden dicht | Infrasite
Hubertustunnel, Den Haag

Haagse Hubertustunnel niet achttien, maar slechts negen maanden dicht

De Hubertustunnel in Den Haag wordt volgend jaar gerenoveerd. Gemeente Den Haag

De Hubertustunnel in Den Haag gaat niet zoals aanvankelijk gemeld anderhalf jaar dicht, maar slechts negen maanden, van 27 juli 2025 tot en met 30 april 2026. De renovatie van de tunnel wordt wel miljoenen euro’s duurder dan gedacht. Dat schrijft wethouder Robert Barker van Buitenruimte, Dierenwelzijn en Milieu in een brief aan de gemeenteraad.

De aanbesteding voor de renovatie van de Hubertustunnel leverde twee inschrijvingen op. De winnende inschrijving – van aannemer Strukton – viel negen miljoen euro hoger uit dan was begroot door de gemeente. De totale kosten voor het gehele project komen nu uit op 79 miljoen euro. Het onderhoud van de tunnel voor de komende vijftien jaar maakt ook onderdeel uit van de aanbesteding. Behalve renovatie van de Hubertustunnel omvat de klus ook onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de twee nabijgelegen Hubertusviaducten, één over de Doctor Aletta Jacobsweg en de ander over de Raamweg. Hier worden beschadigde opleggingen vervangen, betonschades hersteld en asfalt aangebracht.

Om geld vrij te maken voor de hoger uitgevallen kosten, wordt door de gemeente een aantal andere projecten tot nader order uitgesteld. Deze worden geparkeerd tot er weer geld voor is. Het gaat daarbij onder meer om de vervanging van de gehele kademuur bij de Uilebomen-Boomsluiterskade en een deel van de kademuur bij de Soestdijksekade. Op de korte termijn heeft dit geen extra gevolgen voor de veiligheid, meldt de gemeente.

Per dag rijden er circa 30.000 voertuigen door de Hubertustunnel. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. Verkeer vanaf de N44 wordt omgeleid via de N14 richting de A4. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Zuid Hollandlaan, Koningskade en de Raamweg. Madurodam blijft bereikbaar via de Plesmanweg en de Doctor Aletta Jacobsweg.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van Infrasite.nl.