n348 deventer asfalt

Plaatselijk loslatend asfalt na grootonderhoud N348

Foto ter illustratie. De rotonde in de N348 bij de Spanjaardsdijk in juli 2022, voorafgaand aan het grootonderhoud. Google Street View

Een deel van het asfalt op de rotonde op de N348 bij Deventer brokkelt af. En dat terwijl het vorig jaar nog op de schop ging voor grootonderhoud. De oorzaak is nog niet bekend, maar de provincie Overijssel laat alvast weten dat BAM Infra weer de weg op zal moeten om het probleem op te lossen. 

Het bedrijf was de hoofdaannemer van het grootonderhoud, een klus in opdracht van de provincie met een waarde van ongeveer zeven miljoen euro. Na maanden aan werkzaamheden ging de weg op vrijdag 1 december weer open voor verkeer. In die periode regende het veel, maar of dat verband heeft met het nu loslatende asfalt, kan de provincie noch aannemer bevestigen.

Het onderzoek naar de oorzaak staat in elk geval uit bij BAM, vertelt woordvoerder Pam Roelofs van de provincie tegenover Infrasite. Zij verwacht dat de aannemer op korte termijn aan de slag gaat met het herstel, hoewel de planning afhankelijk zal zijn van het weer. “Ze willen in ieder geval zo min mogelijk hinder en het probleem zo snel mogelijk oplossen.”

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Plaatselijk loslatend asfalt na grootonderhoud N348 | Infrasite
n348 deventer asfalt

Plaatselijk loslatend asfalt na grootonderhoud N348

Foto ter illustratie. De rotonde in de N348 bij de Spanjaardsdijk in juli 2022, voorafgaand aan het grootonderhoud. Google Street View

Een deel van het asfalt op de rotonde op de N348 bij Deventer brokkelt af. En dat terwijl het vorig jaar nog op de schop ging voor grootonderhoud. De oorzaak is nog niet bekend, maar de provincie Overijssel laat alvast weten dat BAM Infra weer de weg op zal moeten om het probleem op te lossen. 

Het bedrijf was de hoofdaannemer van het grootonderhoud, een klus in opdracht van de provincie met een waarde van ongeveer zeven miljoen euro. Na maanden aan werkzaamheden ging de weg op vrijdag 1 december weer open voor verkeer. In die periode regende het veel, maar of dat verband heeft met het nu loslatende asfalt, kan de provincie noch aannemer bevestigen.

Het onderzoek naar de oorzaak staat in elk geval uit bij BAM, vertelt woordvoerder Pam Roelofs van de provincie tegenover Infrasite. Zij verwacht dat de aannemer op korte termijn aan de slag gaat met het herstel, hoewel de planning afhankelijk zal zijn van het weer. “Ze willen in ieder geval zo min mogelijk hinder en het probleem zo snel mogelijk oplossen.”

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.