Onderdoorgang Hilversum. Foto: provincie Noord-Holland

Bouw spooronderdoorgang Hilversum zes tot tien maanden vertraagd

Foto: nieuwsbericht provincie Noord-Holland

De opening van een nieuwe spooronderdoorgang in Hilversum is naar verwachting met zes tot tien maanden vertraagd. Dit is het gevolg van technische tegenvallers, de beperkte beschikbaarheid van specialisten en de coronapandemie.

Dat meldt de provincie Noord-Holland in een toelichting op het project, waarvan de oplevering in oktober van dit jaar was gepland. Dat zal nu dus ergens tussen maart en juli 2022 worden voor het wegverkeer, terwijl de opening voor wandelaars en fietsers zelfs pas in augustus is voorzien.

“Technische tegenvallers, de benodigde inzet van beperkt beschikbare specialisten en de coronapandemie hebben onder andere bijgedragen aan het ontstaan van de vertraging voor snelverkeer”, schrijft de provincie. “Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang dit precies zal duren en welke maatregelen het beste genomen kunnen worden om de vertraging te beperken of in te lopen.” BAM Infra, de gemeente Hilversum, ProRail en de provincie praten momenteel over mogelijke oplossingen. In het tweede kwartaal van dit jaar moet daar meer over bekend zijn.

Betonnen vloeren en wanden

Intussen staan de werkzaamheden uiteraard niet stil. “De onderdoorgang wordt nu op diepte gebracht, waarna het onderwaterbeton kan worden gestort. Hierdoor krijgt de tunnelbak stevigheid. Ook ten zuiden van het spoor worden de betonnen vloeren en wanden afgemaakt, zodat in april het afmetselen van de eerste wanden kan starten.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.