versterking-afsluitdijk-rijkswaterstaat

Meeste Rijkswaterstaters hebben geen civieltechnische achtergrond: ‘Dit is verdrietig en onverantwoord’

Foto ter illustratie. Werkzaamheden in 2022 voor de versterking van de Afsluitdijk. Het is een van de projecten die volgens hoogleraar Hennes de Ridder veel duurder uitpakte dan verwacht als gevolg van onkunde bij Rijkswaterstaat. ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Vier op de vijf medewerkers hebben bij Rijkswaterstaat geen civieltechnische achtergrond, meldt het vakblad Cobouw. Ook in het bestuur zijn ingenieurs in de minderheid. Hennes de Ridder, hoogleraar civiele techniek, denkt dat een gebrek aan interne kennis een grote reden is voor het mislopen van aanbestedingen en budgetten in de afgelopen jaren, met als recente voorbeeld de renovatie van de Van Brienenoordbrug. Het moet anders, vinden hij en anderen in de branche.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Meeste Rijkswaterstaters hebben geen civieltechnische achtergrond: ‘Dit is verdrietig en onverantwoord’ | Infrasite
versterking-afsluitdijk-rijkswaterstaat

Meeste Rijkswaterstaters hebben geen civieltechnische achtergrond: ‘Dit is verdrietig en onverantwoord’

Foto ter illustratie. Werkzaamheden in 2022 voor de versterking van de Afsluitdijk. Het is een van de projecten die volgens hoogleraar Hennes de Ridder veel duurder uitpakte dan verwacht als gevolg van onkunde bij Rijkswaterstaat. ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Vier op de vijf medewerkers hebben bij Rijkswaterstaat geen civieltechnische achtergrond, meldt het vakblad Cobouw. Ook in het bestuur zijn ingenieurs in de minderheid. Hennes de Ridder, hoogleraar civiele techniek, denkt dat een gebrek aan interne kennis een grote reden is voor het mislopen van aanbestedingen en budgetten in de afgelopen jaren, met als recente voorbeeld de renovatie van de Van Brienenoordbrug. Het moet anders, vinden hij en anderen in de branche.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.