prinses margriettunnel tunnel monitoring

Monitoring redt Vollenhoventunnel van het lot van de Margriettunnel

Foto ter illustratie. Werkzaamheden in 2023 voor het herstel van de omhoog gekomen Prinses Margriettunnel. ANP / Hollandse Hoogte / Jilmer Postma

Het bodemonderzoeksbedrijf Fugro houdt voor Rijkswaterstaat ruim 60 kunstwerken in de gaten, waaronder de eerder omhoog gekomen Prinses Margriettunnel en Vollenhoventunnel. Met deformatie- en andere metingen wordt bekeken hoe de tunnels en bruggen met verloop van tijd veranderen, zodat Rijkswaterstaat op tijd aan de slag kan met onderhoud, renovatie of vervanging. Zonder metingen had het bij de Vollenhoventunnel een stuk slechter kunnen aflopen, zo vertelt Patrick Bakhuizen van Fugro in een ingezonden artikel.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Monitoring redt Vollenhoventunnel van het lot van de Margriettunnel | Infrasite
prinses margriettunnel tunnel monitoring

Monitoring redt Vollenhoventunnel van het lot van de Margriettunnel

Foto ter illustratie. Werkzaamheden in 2023 voor het herstel van de omhoog gekomen Prinses Margriettunnel. ANP / Hollandse Hoogte / Jilmer Postma

Het bodemonderzoeksbedrijf Fugro houdt voor Rijkswaterstaat ruim 60 kunstwerken in de gaten, waaronder de eerder omhoog gekomen Prinses Margriettunnel en Vollenhoventunnel. Met deformatie- en andere metingen wordt bekeken hoe de tunnels en bruggen met verloop van tijd veranderen, zodat Rijkswaterstaat op tijd aan de slag kan met onderhoud, renovatie of vervanging. Zonder metingen had het bij de Vollenhoventunnel een stuk slechter kunnen aflopen, zo vertelt Patrick Bakhuizen van Fugro in een ingezonden artikel.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.