Rijkswaterstaat komt met megacontracten voor brugonderhoud

Van Brienenoordbrug
Foto ter illustratie. De Van Brienenoordbrug in Rotterdam in mei 2023. ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Opdrachten voor het onderhoud van de vaste bruggen van Rijkswaterstaat zijn jarenlang per brug op de markt gezet, maar daar komt naar verwachting verandering in. De beheerder wil dit jaar drie grote contracten op de markt zetten waarbij een enkele aannemer aan de slag gaat met alle vergelijkbare bruggen in een categorie. De verwachte waarde van elk contract loopt op van 60 tot wel 200 miljoen euro, zo laat Rijkswaterstaat deze week weten.   

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Rijkswaterstaat komt met megacontracten voor brugonderhoud | Infrasite

Rijkswaterstaat komt met megacontracten voor brugonderhoud

Van Brienenoordbrug
Foto ter illustratie. De Van Brienenoordbrug in Rotterdam in mei 2023. ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Opdrachten voor het onderhoud van de vaste bruggen van Rijkswaterstaat zijn jarenlang per brug op de markt gezet, maar daar komt naar verwachting verandering in. De beheerder wil dit jaar drie grote contracten op de markt zetten waarbij een enkele aannemer aan de slag gaat met alle vergelijkbare bruggen in een categorie. De verwachte waarde van elk contract loopt op van 60 tot wel 200 miljoen euro, zo laat Rijkswaterstaat deze week weten.   

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.