ramspolbrug
Bruggen, sluizen

RWS zoekt aannemers voor onderhoudsklus van 30 miljoen euro

De Ramspolbrug tussen Kampen en Emmeloord is een van de kunstwerken binnen het contract (foto uit 2012). Naast de conservering moet de cyberveiligheid van de technische bruginstallaties worden vernieuwd. Pa3ems / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0

Rijkswaterstaat zoekt vier aannemers voor verschillende onderhoudswerkzaamheden aan bruggen, sluizen, bediengebouwen en technische installaties in Utrecht en Flevoland. De vierjarige opdracht heeft een waarde van meer dan 30 miljoen euro, laat de beheerder weten. De aanbesteding werd op woensdag op TenderNed gepubliceerd. 

Het gaat om variabel onderhoud, wat inhoudt dat er meerdere disciplines aan bod komen, van elektrotechniek en werktuigbouwkunde tot civiel en industriële automatisering. Denk naast het herstel van asfalt en beton in bruggen aan de vervanging van camera’s, koelingssystemen, warmtepompen en servers in bediengebouwen. Verschillende kunstwerken in de provincies vallen onder het contract.

De details van de opdracht staan sinds deze week op TenderNed. Aannemers kunnen zich tot 21 september inschrijven. Uiteindelijk zal Rijkswaterstaat vier partijen kiezen: twee voor het onderhoud in Flevoland en twee voor het onderhoud in Utrecht. De winnaars zullen de werkzaamheden moeten ontwerpen én uitvoeren. Het contract heeft een looptijd van vier jaar.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.