Houtribsluizen

Vier aannemers gaan bruggen en sluizen onderhouden rond Amsterdam-Rijnkanaal en IJsselmeer

De Houtribsluizen aan het begin van de Markerwaarddijk bij Lelystad in januari 2021. Jordi Huisman / Hollandse Hoogte

Dura Vermeer, Spie, Van der Lee en een bouwcombinatie van BAM Infra en Van den Herik. Dat zijn de winnaars van de aanbesteding voor het onderhoud van bruggen en sluizen in het IJsselmeergebied en Amsterdam-Rijnkanaal, zo maakt Rijkswaterstaat vrijdag bekend. Met de opdracht is in totaal 33 miljoen euro gemoeid. 

Dura Vermeer en Spie gaan aan de slag met de kunstwerken in het IJsselmeergebied, waaronder de bruggen van de Afsluitdijk, de Ramspolbrug en de Houtribsluizen. Van der Lee, BAM Infra en Van den Herik maken werk van het Amsterdam-Rijnkanaal, met kunstwerken zoal de Prinses Irenesluis. “Vanaf midden april 2024 zullen deze marktpartijen het variabele onderhoud op zich nemen”, zegt Rijkswaterstaat op haar website. “Dat gebeurt voor een periode van maximaal vier jaar.”

Het werk bestaat onder andere uit conservering en betonherstel, schadeherstel aan sluisdeuren, het vernieuwen van elektronische en hydraulische systemen, het updaten van de cybersecurity van bruggen en het vervangen van camerasystemen en verlichting, zo legt de beheerder uit. “Alle werkzaamheden zijn erop gericht om de veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de bruggen en sluizen te garanderen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Vier aannemers gaan bruggen en sluizen onderhouden rond Amsterdam-Rijnkanaal en IJsselmeer | Infrasite
Houtribsluizen

Vier aannemers gaan bruggen en sluizen onderhouden rond Amsterdam-Rijnkanaal en IJsselmeer

De Houtribsluizen aan het begin van de Markerwaarddijk bij Lelystad in januari 2021. Jordi Huisman / Hollandse Hoogte

Dura Vermeer, Spie, Van der Lee en een bouwcombinatie van BAM Infra en Van den Herik. Dat zijn de winnaars van de aanbesteding voor het onderhoud van bruggen en sluizen in het IJsselmeergebied en Amsterdam-Rijnkanaal, zo maakt Rijkswaterstaat vrijdag bekend. Met de opdracht is in totaal 33 miljoen euro gemoeid. 

Dura Vermeer en Spie gaan aan de slag met de kunstwerken in het IJsselmeergebied, waaronder de bruggen van de Afsluitdijk, de Ramspolbrug en de Houtribsluizen. Van der Lee, BAM Infra en Van den Herik maken werk van het Amsterdam-Rijnkanaal, met kunstwerken zoal de Prinses Irenesluis. “Vanaf midden april 2024 zullen deze marktpartijen het variabele onderhoud op zich nemen”, zegt Rijkswaterstaat op haar website. “Dat gebeurt voor een periode van maximaal vier jaar.”

Het werk bestaat onder andere uit conservering en betonherstel, schadeherstel aan sluisdeuren, het vernieuwen van elektronische en hydraulische systemen, het updaten van de cybersecurity van bruggen en het vervangen van camerasystemen en verlichting, zo legt de beheerder uit. “Alle werkzaamheden zijn erop gericht om de veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de bruggen en sluizen te garanderen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.