Open dagen Hubertustunnel 3 en 4 juni 2006

Den Haag – Zaterdag 3 juni en zondag 4 juni 2006 zijn er open dagen bij de Hubertustunnel. Bezoekers kunnen van 13.00 uur tot 17.00 uur terecht op het bouwterrein aan de Landscheidingsweg. Deze dagen is het terrein vrij toegankelijk en hebben bezoekers de unieke gelegenheid de tunnelboormachine in aanbouw van dichtbij bekijken. Kinderen zijn ook van harte welkom op de open dagen, ze kunnen o.a. archeologische opgravingen doen en er zijn spelletjes voor de kleinsten.

Programma open dagen
Langs de bouwkuip (de zogenaamde startschacht) is een route die bezoekers zelf of onder begeleiding van een gids kunnen lopen. Uiteraard is er langs deze route veel aandacht voor techniek: zo wordt het boorproces en de werking van de tunnelboormachine uitgelegd. De tunnelboormachine staat in aanbouw in de bouwkuip en is duidelijk zichtbaar voor het publiek. Beide middagen zijn er ook medewerkers van het project aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Ook zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Zo kunnen ze samen met de stadsarcheologen opgravingen doen. Of leren hoe de dwarsverbindingen van de tunnel gemaakt worden. Voor de kleinste kinderen is er het ‘malleballecircus‘, waar ze onder andere leren jongleren met ballen en hoepels.

Bereikbaarheid en parkeren
Bezoekers van de open dagen wordt aangeraden te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer (buslijn 22, halte Stalperstraat/T.M. Bouwmeesterlaan) te komen. Het is niet mogelijk om op het bouwterrein aan de Landscheidingsweg te parkeren. Bezoekers wordt geadviseerd in de wijk achter het bouwterrein of op de openbare parkeerplaats bij het duingebied (Vlakte van Waalsdorp) te parkeren. Een routebeschrijving naar het bouwterrein aan de Landscheidingsweg staat op www.denhaag.nl/hubertustunnel

Hubertustunnel
De Hubertustunnel is het gemeentelijk deel van de Noordelijke Randweg Haagse Regio. De tunnel verbetert de bereikbaarheid van Den Haag en vermindert de drukte in de wijken rond de Waalsdorperweg. De tunnel bestaat uit twee aparte buizen, die uit veiligheids- en onderhoudsoverwegingen door vijf dwarsverbindingen met elkaar verbonden zijn. Per rijrichting zijn er twee rijstroken beschikbaar en er geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Door haar lengte van 1,6 km is de Hubertustunnel de langste stadstunnel van Nederland. De tunnel wordt geboord, waardoor het groen in de omgeving zoveel mogelijk wordt gespaard en er minder overlast voor omwonenden is.

Meer informatie is te vinden op www.denhaag.nl/hubertustunnel

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Den Haag