GROEN

Nijmegen: jaarlijks 1000 nieuwe bomen

Bomen zorgen voor koeling foto Ash from Modern Afflatus/Unsplash

Groen is goed voor het klimaat in de stad, bleek onlangs uit een onderzoek. Bomen, struiken en andere begroeiing zorgen er zelfs voor dat de temperatuur in de bebouwde omgeving hartje zomer flink kan dalen. Met de verwachte hetere zomers op komst zou elke gemeente met veel bebouwing er aan moeten denken meer groen aan te planten.

De gemeente Nijmegen voegt nu de daad bij het woord. Nijmegen belooft vanaf volgend jaar elk jaar duizend bomen aan te planten. Dat aantal is al afgesproken in het akkoord tussen de collegepartijen voor de komende vier jaar. Voor een vliegende start worden er dit najaar alvast 300 bomen geplant. De eerste van deze bomen werden op 16 november geplant door leerlingen van basisschool Klein Heyendaal.

Bomenwachter

Nijmegen heeft groene voornemens in een Bomenplan gezet. Een van de acties is het aanstellen van een bomenwachter. Die gaat de gezondheid van het Nijmeegse bomenbestand monitoren en gaat controleren op eventuele illegale kap. Ook beslist deze functionaris over het verplaatsen of vervangen van bomen.

De bomenaanplant betekent behalve meer groen in de stad natuurlijk ook een flinke impuls voor de groene bedrijvigheid. De boomkwekers en de hoveniers kunnen er in Nijmegen de komende jaren een tandje bijzetten.

Lees ook:

Hoe groen moet je zijn als infra-aannemer?

Tegeltaxi razend populair in het hele land

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Nijmegen: jaarlijks 1000 nieuwe bomen | Infrasite
GROEN

Nijmegen: jaarlijks 1000 nieuwe bomen

Bomen zorgen voor koeling foto Ash from Modern Afflatus/Unsplash

Groen is goed voor het klimaat in de stad, bleek onlangs uit een onderzoek. Bomen, struiken en andere begroeiing zorgen er zelfs voor dat de temperatuur in de bebouwde omgeving hartje zomer flink kan dalen. Met de verwachte hetere zomers op komst zou elke gemeente met veel bebouwing er aan moeten denken meer groen aan te planten.

De gemeente Nijmegen voegt nu de daad bij het woord. Nijmegen belooft vanaf volgend jaar elk jaar duizend bomen aan te planten. Dat aantal is al afgesproken in het akkoord tussen de collegepartijen voor de komende vier jaar. Voor een vliegende start worden er dit najaar alvast 300 bomen geplant. De eerste van deze bomen werden op 16 november geplant door leerlingen van basisschool Klein Heyendaal.

Bomenwachter

Nijmegen heeft groene voornemens in een Bomenplan gezet. Een van de acties is het aanstellen van een bomenwachter. Die gaat de gezondheid van het Nijmeegse bomenbestand monitoren en gaat controleren op eventuele illegale kap. Ook beslist deze functionaris over het verplaatsen of vervangen van bomen.

De bomenaanplant betekent behalve meer groen in de stad natuurlijk ook een flinke impuls voor de groene bedrijvigheid. De boomkwekers en de hoveniers kunnen er in Nijmegen de komende jaren een tandje bijzetten.

Lees ook:

Hoe groen moet je zijn als infra-aannemer?

Tegeltaxi razend populair in het hele land

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie