viaduct A28 Nijkerk

Viaduct over A28 bij Nijkerk per direct afgesloten

Het viaduct over de A28 bij Nijkerk dat onveilig is bevonden. Google Maps

Rijkswaterstaat en de gemeente Nijkerk hebben gisteren per direct het viaduct Watergoorsesteeg over de A28 bij Nijkerk afgesloten. Het viaduct is na een inspectie ‘onveilig’ bevonden. De afsluiting geldt voor alle verkeer, met uitzondering van fietsers en voetgangers vanwege het zeer lage gewicht. Dit meldt Rijkswaterstaat.

“We beseffen dat dit vervelend is voor de weggebruikers die hierdoor getroffen worden. Deze afsluiting is echter noodzakelijk, omdat na een inspectie is gebleken dat de constructieve veiligheid niet langer gewaarborgd kan worden”, aldus de wegbeheerder. Rijkswaterstaat is eigenaar van het viaduct en verantwoordelijk voor het beheer. De gemeente Nijkerk is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het verkeer over het viaduct.

In 2017 vond een zwaar ongeval op de snelweg A28 plaats, waarbij het viaduct beschadigd raakte. Dat ongeluk vormt zeven jaar na dato de aanleiding voor de huidige afsluiting. “Direct na dat ongeval hebben we al een gewichts- en aslastbeperking opgelegd. Recent heeft een inspectie plaatsgevonden waarbij nieuwe schade is geconstateerd”, zo legt Rijkswaterstaat uit.

Vanwege deze nieuwe schade moest het viaduct per direct gesloten worden. Op de hoofdrijbaan van de A28 wordt een hoogtebeperking ingesteld om het risico op verdere schades aan het viaduct te voorkomen. De afsluiting van het viaduct heeft geen gevolgen voor de doorstroming op de A28. “Specifiek met de hulpdiensten bekijken we of er een mogelijkheid is om gebruik te blijven maken van het viaduct tijdens de afsluiting”, aldus Rijkswaterstaat.

Het lokale verkeer wordt omgeleid via de Arkemheenweg, Bunschoterweg en Korte Holk. De extra reistijd is 5-8 minuten. Meer informatie is te vinden op de website Bereikbaar Gelderland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen: ,

Auteur: Jeroen Baldwin

Viaduct over A28 bij Nijkerk per direct afgesloten | Infrasite
viaduct A28 Nijkerk

Viaduct over A28 bij Nijkerk per direct afgesloten

Het viaduct over de A28 bij Nijkerk dat onveilig is bevonden. Google Maps

Rijkswaterstaat en de gemeente Nijkerk hebben gisteren per direct het viaduct Watergoorsesteeg over de A28 bij Nijkerk afgesloten. Het viaduct is na een inspectie ‘onveilig’ bevonden. De afsluiting geldt voor alle verkeer, met uitzondering van fietsers en voetgangers vanwege het zeer lage gewicht. Dit meldt Rijkswaterstaat.

“We beseffen dat dit vervelend is voor de weggebruikers die hierdoor getroffen worden. Deze afsluiting is echter noodzakelijk, omdat na een inspectie is gebleken dat de constructieve veiligheid niet langer gewaarborgd kan worden”, aldus de wegbeheerder. Rijkswaterstaat is eigenaar van het viaduct en verantwoordelijk voor het beheer. De gemeente Nijkerk is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het verkeer over het viaduct.

In 2017 vond een zwaar ongeval op de snelweg A28 plaats, waarbij het viaduct beschadigd raakte. Dat ongeluk vormt zeven jaar na dato de aanleiding voor de huidige afsluiting. “Direct na dat ongeval hebben we al een gewichts- en aslastbeperking opgelegd. Recent heeft een inspectie plaatsgevonden waarbij nieuwe schade is geconstateerd”, zo legt Rijkswaterstaat uit.

Vanwege deze nieuwe schade moest het viaduct per direct gesloten worden. Op de hoofdrijbaan van de A28 wordt een hoogtebeperking ingesteld om het risico op verdere schades aan het viaduct te voorkomen. De afsluiting van het viaduct heeft geen gevolgen voor de doorstroming op de A28. “Specifiek met de hulpdiensten bekijken we of er een mogelijkheid is om gebruik te blijven maken van het viaduct tijdens de afsluiting”, aldus Rijkswaterstaat.

Het lokale verkeer wordt omgeleid via de Arkemheenweg, Bunschoterweg en Korte Holk. De extra reistijd is 5-8 minuten. Meer informatie is te vinden op de website Bereikbaar Gelderland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen: ,

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van Infrasite.nl.