KENNISTAFEL

Hoe groen moet je zijn als infra-aannemer?

Groen foto Markus Spiske/Unsplash

Hoe groen moet een aannemer in de infrasector zijn? En wat voor maatregelen zijn noodzakelijk om ook in de toekomst nog mee te kunnen doen? Dat zijn vragen die gesteld kunnen worden tijdens de Kennistafel Schoon en Emissieloos Bouwen op 22 november in Breda.

In de toekomstbestendige bouwsector worden infraprojecten helemaal emissieloos uitgevoerd. Die verplichting geldt nu nog niet, maar de lat wordt elk jaar een stukje hoger gelegd tot er in 2030 alleen nog emissieloos bouwmaterieel is toegestaan. In deze transitie  hebben GWW- en groen-aannemers, opdrachtgevers, leveranciers van elektrisch materieel en netbeheerders elkaar nodig.

Regionale spelers

Tijdens de Kennistafel kunnen opdrachtgevers en opdracht nemers met elkaar in gesprek gaan over de inzet van schoon en emissieloos materieel. Doel is ook om regionale spelers met elkaar kennis te laten maken voor eventuele samenwerking. De Kennistafel wordt georganiseerd door de gemeente Breda en De Groene Koers, een initiatief van Bouwend Nederland, BMWT, CUMELA, VHG en MKB Infra.

De bijeenkomst is op dinsdag 22 november van 16 tot 18 uur in Breda. Het programma bekijken en aanmelden kan hier.

Lees ook:

De Bruyn Transport neemt vier elektrische trucks in gebruik

Waterschap laat damwand elektrisch intrillen

Auteur: Redactie