wegwerkzaamheden

490 bestuurders scheuren langs wegwerkers in Noord-Brabant

Opnieuw reden veel automobilisten te hard bij wegwerkzaamheden. (Foto ter illustratie) Shutterstock

Bij een grote snelheidscontrole op de N282, tussen Gilze-Rijen en Hulten bleek dat bijna 500 automobilisten hun snelheid niet matigden toen ze langs wegwerkzaamheden reden. Eén automobilist reed zelfs met 84 kilometer per uur langs wegwerkers op de N282, waar 50 km/u was toegestaan.

Volgens de politie werden tijdens een controle bij Rijen bijna 7000 auto’s gecontroleerd. Ongeveer zeven procent daarvan reed te hard.

De N282, de oude weg van Tilburg naar Breda, wordt bij Rijen en Hulten flink verbouwd. Dit vanzelfsprekend om het wegverkeer letterlijk in betere banen te leiden. Zo komt er een verbreding van de weg, een rotonde en een deel van de weg wordt zelfs verlegd. Al deze werkzaamheden brengen met zich mee dat wegwerkers tot in 2025 tussen het snel rijdende verkeer aan de slag zijn, want de doorgaande weg wordt zoveel mogelijk open gehouden, óók weer om de weggebruiker tegemoet te komen.

Om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen is er wel een snelheidsbeperking ingesteld. Normaal gesproken mag het verkeer 80 km/u rijden over de N282, behalve vlak voor stoplichten natuurlijk, en dat is teruggebracht naar 50 km/u, voor zolang als de werkzaamheden duren.

Maar liefst 490 automobilisten trokken zich niks aan van die duidelijk aangegeven snelheidsbeperking en scheurden op te hoge snelheid langs de wegwerkers. Zij werden dan ook door de politie bekeurd. Bij een controle op dezelfde weg in maart werden 197 hardrijders betrapt. Branchevereniging Bouwend Nederland riep vorige maand op om meer maatregelen te nemen tegen hardrijders op plekken waar aan de weg gewerkt wordt, eventueel met mobiele flitspalen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

490 bestuurders scheuren langs wegwerkers in Noord-Brabant | Infrasite
wegwerkzaamheden

490 bestuurders scheuren langs wegwerkers in Noord-Brabant

Opnieuw reden veel automobilisten te hard bij wegwerkzaamheden. (Foto ter illustratie) Shutterstock

Bij een grote snelheidscontrole op de N282, tussen Gilze-Rijen en Hulten bleek dat bijna 500 automobilisten hun snelheid niet matigden toen ze langs wegwerkzaamheden reden. Eén automobilist reed zelfs met 84 kilometer per uur langs wegwerkers op de N282, waar 50 km/u was toegestaan.

Volgens de politie werden tijdens een controle bij Rijen bijna 7000 auto’s gecontroleerd. Ongeveer zeven procent daarvan reed te hard.

De N282, de oude weg van Tilburg naar Breda, wordt bij Rijen en Hulten flink verbouwd. Dit vanzelfsprekend om het wegverkeer letterlijk in betere banen te leiden. Zo komt er een verbreding van de weg, een rotonde en een deel van de weg wordt zelfs verlegd. Al deze werkzaamheden brengen met zich mee dat wegwerkers tot in 2025 tussen het snel rijdende verkeer aan de slag zijn, want de doorgaande weg wordt zoveel mogelijk open gehouden, óók weer om de weggebruiker tegemoet te komen.

Om de veiligheid van de wegwerkers te garanderen is er wel een snelheidsbeperking ingesteld. Normaal gesproken mag het verkeer 80 km/u rijden over de N282, behalve vlak voor stoplichten natuurlijk, en dat is teruggebracht naar 50 km/u, voor zolang als de werkzaamheden duren.

Maar liefst 490 automobilisten trokken zich niks aan van die duidelijk aangegeven snelheidsbeperking en scheurden op te hoge snelheid langs de wegwerkers. Zij werden dan ook door de politie bekeurd. Bij een controle op dezelfde weg in maart werden 197 hardrijders betrapt. Branchevereniging Bouwend Nederland riep vorige maand op om meer maatregelen te nemen tegen hardrijders op plekken waar aan de weg gewerkt wordt, eventueel met mobiele flitspalen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van Infrasite.nl.