De Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug

Werkzaamheden op en rond A7 bij Purmerend van start

De Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug van bovenaf gezien. Rijkswaterstaat

Het is zover. Het Noord-Hollandse Purmerend en omgeving kan zich opmaken voor een ‘hete zomer’. Rijkswaterstaat is vannacht (van donderdag op vrijdag) begonnen met het inrichten van de nieuwe verkeerssituatie en het werkterrein op de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tot september zal het verkeer op de A7 bij Purmerend veel hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug.

Om bouwinfrabedrijf Dura Vermeer, dat de werkzaamheden uitvoert, de ruimte te geven, gaan een voor een de op- en afritten rond de brug dicht en wordt elke nacht een deel van de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden aan de brug moeten maandag beginnen.

De voorbereidingswerkzaamheden gaan vier avonden en nachten duren. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat de A7 in de richting van Hoorn dicht rond de brug. De volgende twee nachten wordt de A7 in de richting van Zaandam deels afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Vanaf maandag rijdt al het verkeer in beide richtingen op een helft van de brug over vier versmalde rijstroken en begint Rijkswaterstaat met het verstevigen van de brug. In juni wordt er van helft gewisseld.

Op 1 september moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Weggebruikers moeten de komende vijf maanden rekening houden met behoorlijke verkeershinder. Rijkswaterstaat roept mensen voor wie dat mogelijk is dan ook op om tussen april en september thuis te werken. Ook carpoolen en het openbaar vervoer worden aangemoedigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin

Werkzaamheden op en rond A7 bij Purmerend van start | Infrasite
De Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug

Werkzaamheden op en rond A7 bij Purmerend van start

De Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug van bovenaf gezien. Rijkswaterstaat

Het is zover. Het Noord-Hollandse Purmerend en omgeving kan zich opmaken voor een ‘hete zomer’. Rijkswaterstaat is vannacht (van donderdag op vrijdag) begonnen met het inrichten van de nieuwe verkeerssituatie en het werkterrein op de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. Tot september zal het verkeer op de A7 bij Purmerend veel hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug.

Om bouwinfrabedrijf Dura Vermeer, dat de werkzaamheden uitvoert, de ruimte te geven, gaan een voor een de op- en afritten rond de brug dicht en wordt elke nacht een deel van de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden aan de brug moeten maandag beginnen.

De voorbereidingswerkzaamheden gaan vier avonden en nachten duren. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat de A7 in de richting van Hoorn dicht rond de brug. De volgende twee nachten wordt de A7 in de richting van Zaandam deels afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Vanaf maandag rijdt al het verkeer in beide richtingen op een helft van de brug over vier versmalde rijstroken en begint Rijkswaterstaat met het verstevigen van de brug. In juni wordt er van helft gewisseld.

Op 1 september moeten de werkzaamheden zijn afgerond. Weggebruikers moeten de komende vijf maanden rekening houden met behoorlijke verkeershinder. Rijkswaterstaat roept mensen voor wie dat mogelijk is dan ook op om tussen april en september thuis te werken. Ook carpoolen en het openbaar vervoer worden aangemoedigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van Infrasite.nl.