Nieuwsbericht | Datum: 13-05-2013Pilz verder op groeikoers
De bedrijfsgroep Pilz GmbH & Co. KG uit Ostfildern bij Stuttgart heeft opnieuw een omzetstijging geboekt: in 2012 behaalde de aanbieder van automatiseringsoplossingen een omzet van 227 miljoen euro. De groei ten opzichte van het jaar ervoor bedroeg zes procent. Ondanks de onzekere wereldconjunctuur en de eurocrisis kon het familiebedrijf zijn groeikoers voortzetten. Bij het familiebedrijf stegen naast de omzet ook de investeringen, met 15 procent, en het aantal medewerkers, met 12 procent.

Het bedrijf haalde meer dan tweederde van zijn omzet (67,8 procent) uit de export. Noord-Amerika, China en Japan alsmede de Europese buurlanden bleven belangrijke markten voor Pilz. Tot de dochterondernemingen met dubbele groeicijfers bij de omzet behoren ook dochterondernemingen uit EU-landen. "Met ons portfolio kunnen wij ons ook staande houden in landen waar de economische omstandigheden moeilijk zijn", aldus Renate Pilz, bestuursvoorzitter van Pilz GmbH & Co. KG.

Het aantal medewerkers in de bedrijfsgroep steeg wereldwijd met ruim 12 procent naar 1.684 (teldatum 31 december 2012). In Duitsland waren op 31 december 2012 op alle locaties samen 840 medewerkers, waarvan 30 leerlingen, in dienst.
Het door de eigenaar gerunde bedrijf investeerde in 2012 ruim 14 miljoen euro. De komende maanden ligt de focus op de nieuwe productiefaciliteiten in China en bij de hoofdvestiging in Ostfildern. Na voltooiing van de ontwerpen moet in Ostfildern nog in 2013 en in China in 2014 worden begonnen met de bouw van de productiefaciliteiten.
Onderzoek en ontwikkeling spelen bij Pilz traditioneel een belangrijke rol: net als vorig jaar ging 33 procent van de uitgaven in de bedrijfsgroep naar de divisie O&O. Pilz investeerde 15 procent van de omzet in onderzoek en ontwikkeling en ligt daarmee ver boven het gemiddelde niveau van productiebedrijven.

Mondiale markten bieden kansen
"De moeilijke economische situatie remt de investeringen in nieuwe machines. Tegelijkertijd verhoogt ze echter de vraag naar automatiseringsoplossingen waarmee de efficiëntie en veiligheid van bestaande machines en installaties verhoogd kunnen worden", zegt Renate Pilz. Uitgaande van de kerncompetentie veiligheid biedt Pilz een algemeen assortiment sensoren, besturingen en aandrijftechniek voor de gehele automatiseringstechniek aan. Het aanbod wordt gecompleteerd door diensten: met advies, engineering en scholing biedt het bedrijf gedurende de gehele levenscyclus van machines en installaties ondersteuning.
Voor 2013 houdt het bedrijf nog steeds rekening met een gematigde groei. "De conjunctuurverwachtingen in de hele wereld zijn erg getemperd. Wij zijn echter optimistisch dat wij er toch in slagen om de kansen die zich ondanks alles voordoen te benutten", blikt Renate Pilz vooruit.


Deel dit artikel:                   

Renovatie Waalbrug Nijmegen start in maart
Nieuwsbericht
Arcadis helpt bij ecologische impuls Maas
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat publiceert meest recente editie inkoopplanning (feb 2019)
Nieuwsbericht
Bam Infra Winnaar Innovatie Award 2019 - Infra Relatiedagen Hardenberg 2020 op 4, 5 en 6 februari
Weblogposting
ProRail en Flitsmeister werken samen aan verkeersveiligheid bij overwegen
Nieuwsbericht
Veel overlast voor treinverkeer door verwarde personen
Nieuwsbericht
Onbeveiligde overweg Beesel per direct op slot
Nieuwsbericht
Treinen besparen 1,43 miljard kilogram CO2
Nieuwsbericht
ProRail wil na Nederlands ook Europees OV toekomstbeeld
Nieuwsbericht
Eerste positieve testresultaten geavanceerd geluidsscherm
Nieuwsbericht
Intercity's blijven stoppen in Schiedam
Nieuwsbericht
Onderhoud informatievoorziening rijkswegen duurzaam aanbesteed
Artikel
Rijkswaterstaat start met aangepast selectiebeleid bij aanbestedingen GWW
Nieuwsbericht
Interview met wethouder Alwin te Rietstap van gemeente Hardenberg over innovaties en duurzaamheid bij de realisatie van infraprojecten
Artikel
Proefrit met snelle trein tussen Groningen en de Randstad
Nieuwsbericht
Interview met Anne Koudstaal van KWS over PlasticRoad
Artikel
Proef met Treinalert: meld overlast in de trein per sms of app
Nieuwsbericht
Proef tegen trillingen Brabantroute wordt uitgebreid
Nieuwsbericht
Schiphol en Nederlandse bouwbedrijven gaan strategische samenwerking aan
Nieuwsbericht
Kabinet zet in op groenere benzine
Nieuwsbericht
Wereldwijde aanpak weerextremen en gevolgen klimaatverandering hard nodig
Nieuwsbericht
Aan de slag voor meer fietsers in Gelderland
Nieuwsbericht
Van Veldhoven haalt circulaire kopgroep naar Nederland
Nieuwsbericht
[Banners]