Spijkenisserbrug

Spijkenisserbrug vier weken dicht wegens aanbreng nieuw wegdek

De Spijkenisserbrug wordt in 2024 stevig onder handen genomen. Creative Commons/G. Lanting

De Spijkenisserbrug gaat binnenkort vier weken dicht. Het wegdek van de brug wordt voorzien van een nieuwe slijtagelaag. Van zaterdag 13 april tot en met maandag 13 mei is de brug volledig afgesloten voor autoverkeer. Het fiets- en voetpad blijven wel open.

Rijkwaterstaat begint op 13 april om 22.00 uur met de uitvoering van de werkzaamheden op de Spijkenisserbrug, die tussen Spijkenisse en Hoogvliet ligt. De werkzaamheden zijn hard nodig omdat de slijtagelaag in slechte conditie is en het wegdek van de brug daardoor glad is. Dit bleek in november vorig jaar na onderzoek.

Om autobestuurders te waarschuwen voor het gladde wegdek hangen er waarschuwingsborden en wordt binnenkort de maximumsnelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van de brug. Ook de scheepvaart wordt niet gehinderd door de werkzaamheden, want er blijft een hefdeel beschikbaar. Verkeer komend vanaf Spijkenisse wordt omgeleid via de N218 en de A15, verkeer komend vanaf Hoogvliet/Rotterdam via de A15 en de N218. Er dient rekening te worden gehouden met extra reistijd van ongeveer 30 tot 60 minuten.

Het is na 13 mei nog niet gedaan met de werkzaamheden aan de brug Van 27 tot en met 31 mei is de brug ’s nachts ook weer dicht door ‘regulier onderhoud’ van Rijkswaterstaat. Het fiets- en voetpad. blijft dan wel open.

Richting einde van het jaar start de wegbeheerder met de vervanging van de technische installaties en systemen van de brug. Dat gaat gepaard met weekendafsluitingen voor het wegverkeer (dus niet voor voetgangers en fietsers), van:

  • 8 tot en met 11 november
  • 15 tot en met 18 november
  • 22 tot en met 25 november
  • 29 november tot en met 2 december
  • 6 tot en met 9 december

Van januari tot  december 2025 wordt er van tijd tot tijd verder gewerkt aan de vervanging van technische installaties en systemen. Het verkeer zal daar evenwel geen hinder van ondervinden. Deze kluswordt uitgevoerd door de combinatie Yunex Traffic-Heijmans Infra.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Spijkenisserbrug vier weken dicht wegens aanbreng nieuw wegdek | Infrasite
Spijkenisserbrug

Spijkenisserbrug vier weken dicht wegens aanbreng nieuw wegdek

De Spijkenisserbrug wordt in 2024 stevig onder handen genomen. Creative Commons/G. Lanting

De Spijkenisserbrug gaat binnenkort vier weken dicht. Het wegdek van de brug wordt voorzien van een nieuwe slijtagelaag. Van zaterdag 13 april tot en met maandag 13 mei is de brug volledig afgesloten voor autoverkeer. Het fiets- en voetpad blijven wel open.

Rijkwaterstaat begint op 13 april om 22.00 uur met de uitvoering van de werkzaamheden op de Spijkenisserbrug, die tussen Spijkenisse en Hoogvliet ligt. De werkzaamheden zijn hard nodig omdat de slijtagelaag in slechte conditie is en het wegdek van de brug daardoor glad is. Dit bleek in november vorig jaar na onderzoek.

Om autobestuurders te waarschuwen voor het gladde wegdek hangen er waarschuwingsborden en wordt binnenkort de maximumsnelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Fietsers en voetgangers kunnen wel gewoon gebruik blijven maken van de brug. Ook de scheepvaart wordt niet gehinderd door de werkzaamheden, want er blijft een hefdeel beschikbaar. Verkeer komend vanaf Spijkenisse wordt omgeleid via de N218 en de A15, verkeer komend vanaf Hoogvliet/Rotterdam via de A15 en de N218. Er dient rekening te worden gehouden met extra reistijd van ongeveer 30 tot 60 minuten.

Het is na 13 mei nog niet gedaan met de werkzaamheden aan de brug Van 27 tot en met 31 mei is de brug ’s nachts ook weer dicht door ‘regulier onderhoud’ van Rijkswaterstaat. Het fiets- en voetpad. blijft dan wel open.

Richting einde van het jaar start de wegbeheerder met de vervanging van de technische installaties en systemen van de brug. Dat gaat gepaard met weekendafsluitingen voor het wegverkeer (dus niet voor voetgangers en fietsers), van:

  • 8 tot en met 11 november
  • 15 tot en met 18 november
  • 22 tot en met 25 november
  • 29 november tot en met 2 december
  • 6 tot en met 9 december

Van januari tot  december 2025 wordt er van tijd tot tijd verder gewerkt aan de vervanging van technische installaties en systemen. Het verkeer zal daar evenwel geen hinder van ondervinden. Deze kluswordt uitgevoerd door de combinatie Yunex Traffic-Heijmans Infra.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van Infrasite.nl.