Het grootste brugdek van alle Rijkswaterstaat-bruggen is ingehesen

brugdek schipholbrug inhijsen
Het inhijsen van het nieuwe brugdek van de Schipholbrug. Rijkswaterstaat

Het brugdek van de Schipholbrug ligt op zijn plaats. De inhijsoperatie is dit weekend gelukt en de A9 bij Schiphol is weer helemaal open voor verkeer, zo laat Rijkswaterstaat maandagochtend weten. Met een lengte van 36,5 bij 17,5 meter en een gewicht van 436 ton is het nieuwe brugdek het grootste brugdek van alle bruggen die Rijkswaterstaat beheert. Het plaatsen ging niet zonder uitdagingen.  

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Het grootste brugdek van alle Rijkswaterstaat-bruggen is ingehesen | Infrasite

Het grootste brugdek van alle Rijkswaterstaat-bruggen is ingehesen

brugdek schipholbrug inhijsen
Het inhijsen van het nieuwe brugdek van de Schipholbrug. Rijkswaterstaat

Het brugdek van de Schipholbrug ligt op zijn plaats. De inhijsoperatie is dit weekend gelukt en de A9 bij Schiphol is weer helemaal open voor verkeer, zo laat Rijkswaterstaat maandagochtend weten. Met een lengte van 36,5 bij 17,5 meter en een gewicht van 436 ton is het nieuwe brugdek het grootste brugdek van alle bruggen die Rijkswaterstaat beheert. Het plaatsen ging niet zonder uitdagingen.  

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.