ViA15: definitieve uitspraak woensdag bekend

via15 uitspraak definitief
Bij Zevenaar liggen de bouwmaterialen voor het vertraagde project al klaar. ANP / Hollandse Hoogte / Flip Franssen

De Raad van State maakt woensdag 6 maart bekend of ViA15 in de huidige vorm mag doorgaan of niet. Het is de laatste uitspraak in een jarenlange rechtszaak over het wegenbouwproject. De bezwaren van vijf partijen zijn overgebleven en draaien allemaal om stikstof. Krijgen de bezwaarmakers gelijk, dan moet het ministerie terug naar de tekentafel. Krijgen ze ongelijk, dan heeft het project perspectief.

Update (woensdag 6 maart): de raad heeft uitgesproken dat het project nog niet mag beginnen. De zaak is “bijna in orde”, maar van het ministerie wordt een verdere onderbouwing gevraagd over de stikstofcompensatie voor het project. Lees het volledige artikel hier.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

ViA15: definitieve uitspraak woensdag bekend | Infrasite

ViA15: definitieve uitspraak woensdag bekend

via15 uitspraak definitief
Bij Zevenaar liggen de bouwmaterialen voor het vertraagde project al klaar. ANP / Hollandse Hoogte / Flip Franssen

De Raad van State maakt woensdag 6 maart bekend of ViA15 in de huidige vorm mag doorgaan of niet. Het is de laatste uitspraak in een jarenlange rechtszaak over het wegenbouwproject. De bezwaren van vijf partijen zijn overgebleven en draaien allemaal om stikstof. Krijgen de bezwaarmakers gelijk, dan moet het ministerie terug naar de tekentafel. Krijgen ze ongelijk, dan heeft het project perspectief.

Update (woensdag 6 maart): de raad heeft uitgesproken dat het project nog niet mag beginnen. De zaak is “bijna in orde”, maar van het ministerie wordt een verdere onderbouwing gevraagd over de stikstofcompensatie voor het project. Lees het volledige artikel hier.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.