dag van de infra congres wegenbouw

Branche in gesprek over uitdagingen in de wegenbouw op Dag van de Infra

Foto alleen ter illustratie. Werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Purmerend op 8 april 2024. ANP / Eva Plevier

Infrasite organiseert op 22 mei de Dag van de Infra in het Sparta Stadion in Rotterdam. Sprekers uit de bouw en infra geven lezingen over belangrijke uitdagingen en oplossingen in de wegenbouw. Hoe speel je als aannemer of opdrachtgever in op de grote vervangings- en renovatieopgave? Hoe zorg je voor voldoende emissieloos materieel en energie op de bouwplaats? En waar liggen de kansen in het soms stroeve aanbestedingslandschap?  

Het doel van het congres is kennisdelen, van elkaar leren en gezamenlijk stappen zetten. Sprekers van wegenbouwbedrijven en wegbeheerders gaan in op problemen en oplossingen rondom de vervangings- en renovatieopgave, emissieloos bouwen, aanbesteden, nachtwerk en het personeelstekort. De registratie is nu geopend. Aarzel niet en meld u snel aan om het congres te bezoeken.

Greep uit het programma

Op het programma staat onder andere de directeur van KWS Infra in Rotterdam, Pieter Ahsman. Hij legt uit wat de vervangings- en renovatieopgave betekent voor een van de grootste wegenbouwbedrijven in Nederland. Er zijn kansen voor aannemers, zo kunnen we alvast verklappen, maar ook uitdagingen.

Twee andere sprekers zijn Joost Haest (advocaat in de GWW) en Pieter Kuypers (hoogleraar aanbestedingsrecht). Zij gaan in op de problemen in het aanbestedingslandschap. Denk aan de situatie rondom de Van Brienenoordbrug en wat dit betekent voor andere opdrachten in de wegenbouw. Wat kunnen bouwbedrijven en beheerders anders doen om meer opdrachten te krijgen of gunnen?

Ook aanwezig zijn Bas Pruijmboom (HR-manager Mourik Infra) en David van Swol (AFNL). Zij schuiven aan in een panelgesprek om te bespreken wat bouwbedrijven en beheerders kunnen doen om een tekort aan personeel te voorkomen en op te lossen. Op dezelfde dag gaan Anton van Opzeeland (veiligheidsadviseur Rijkswaterstaat) en Henk Vreeswijk (directeur Freesmij) in gesprek over de mogelijke verschuiving naar minder nachtwerk in de wegenbouw.

Het bovenstaande is maar een greep uit het volledige programma. Andere sprekers delen verhalen over emissieloos bouwen en meer.

Tweede editie

De Dag van de Infra 2024 is het vervolg op een eerste editie in 2023. Toen bezochten meer dan 150 professionals van bouwbedrijven, opdrachtgevers en ingenieursbureaus het congres.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Branche in gesprek over uitdagingen in de wegenbouw op Dag van de Infra | Infrasite
dag van de infra congres wegenbouw

Branche in gesprek over uitdagingen in de wegenbouw op Dag van de Infra

Foto alleen ter illustratie. Werkzaamheden aan de brug in de A7 bij Purmerend op 8 april 2024. ANP / Eva Plevier

Infrasite organiseert op 22 mei de Dag van de Infra in het Sparta Stadion in Rotterdam. Sprekers uit de bouw en infra geven lezingen over belangrijke uitdagingen en oplossingen in de wegenbouw. Hoe speel je als aannemer of opdrachtgever in op de grote vervangings- en renovatieopgave? Hoe zorg je voor voldoende emissieloos materieel en energie op de bouwplaats? En waar liggen de kansen in het soms stroeve aanbestedingslandschap?  

Het doel van het congres is kennisdelen, van elkaar leren en gezamenlijk stappen zetten. Sprekers van wegenbouwbedrijven en wegbeheerders gaan in op problemen en oplossingen rondom de vervangings- en renovatieopgave, emissieloos bouwen, aanbesteden, nachtwerk en het personeelstekort. De registratie is nu geopend. Aarzel niet en meld u snel aan om het congres te bezoeken.

Greep uit het programma

Op het programma staat onder andere de directeur van KWS Infra in Rotterdam, Pieter Ahsman. Hij legt uit wat de vervangings- en renovatieopgave betekent voor een van de grootste wegenbouwbedrijven in Nederland. Er zijn kansen voor aannemers, zo kunnen we alvast verklappen, maar ook uitdagingen.

Twee andere sprekers zijn Joost Haest (advocaat in de GWW) en Pieter Kuypers (hoogleraar aanbestedingsrecht). Zij gaan in op de problemen in het aanbestedingslandschap. Denk aan de situatie rondom de Van Brienenoordbrug en wat dit betekent voor andere opdrachten in de wegenbouw. Wat kunnen bouwbedrijven en beheerders anders doen om meer opdrachten te krijgen of gunnen?

Ook aanwezig zijn Bas Pruijmboom (HR-manager Mourik Infra) en David van Swol (AFNL). Zij schuiven aan in een panelgesprek om te bespreken wat bouwbedrijven en beheerders kunnen doen om een tekort aan personeel te voorkomen en op te lossen. Op dezelfde dag gaan Anton van Opzeeland (veiligheidsadviseur Rijkswaterstaat) en Henk Vreeswijk (directeur Freesmij) in gesprek over de mogelijke verschuiving naar minder nachtwerk in de wegenbouw.

Het bovenstaande is maar een greep uit het volledige programma. Andere sprekers delen verhalen over emissieloos bouwen en meer.

Tweede editie

De Dag van de Infra 2024 is het vervolg op een eerste editie in 2023. Toen bezochten meer dan 150 professionals van bouwbedrijven, opdrachtgevers en ingenieursbureaus het congres.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.