Postbrug N670 twee maanden dicht voor onderhoud bewegingswerken

postbrug rijkswaterstaat n670
De Postbrug in de N670. Rijkswaterstaat (via X)

Het grootonderhoud van de bewegingswerken van de Postbrug in Zeeland gaat op maandag 15 januari van start. De brug in de N670 wordt tot en met 17 maart afgesloten voor de werkzaamheden, die volgens Rijkswaterstaat vooral in de basculekelder plaatsvinden.

“De bewegingswerken van de basculebrug, die ervoor zorgen dat de brug kan openen en sluiten, hebben het einde van hun levensduur bereikt. Om de brug in goede conditie te houden, renoveren we alle bewegende onderdelen”, zegt de beheerder op zijn website.

“De werkzaamheden worden vanuit de basculekelder uitgevoerd terwijl de brug in opstand is vastgezet. De uitvoeringstermijn van negen weken is nodig omdat werkzaamheden niet met elkaar zijn te combineren en opeenvolgend moeten gebeuren.”

Infrasite nam op donderdagochtend contact op met Rijkswaterstaat om te vragen of en welke onderaannemers bij het project zijn betrokken, maar de beheerder was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Eerdere renovatie

De Postbrug ging ook in 2019 dicht voor een opknapbeurt. Toen draaide het niet om de bewegingswerken, maar het wegdek. Over de hele lengte van breedte van de brug werd de slijtlaag vervangen, schreef de Provinciale Zeeuwse Courant. Uiteindelijk nam de “gigantische klus” iets meer dan een week in beslag.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Postbrug N670 twee maanden dicht voor onderhoud bewegingswerken | Infrasite

Postbrug N670 twee maanden dicht voor onderhoud bewegingswerken

postbrug rijkswaterstaat n670
De Postbrug in de N670. Rijkswaterstaat (via X)

Het grootonderhoud van de bewegingswerken van de Postbrug in Zeeland gaat op maandag 15 januari van start. De brug in de N670 wordt tot en met 17 maart afgesloten voor de werkzaamheden, die volgens Rijkswaterstaat vooral in de basculekelder plaatsvinden.

“De bewegingswerken van de basculebrug, die ervoor zorgen dat de brug kan openen en sluiten, hebben het einde van hun levensduur bereikt. Om de brug in goede conditie te houden, renoveren we alle bewegende onderdelen”, zegt de beheerder op zijn website.

“De werkzaamheden worden vanuit de basculekelder uitgevoerd terwijl de brug in opstand is vastgezet. De uitvoeringstermijn van negen weken is nodig omdat werkzaamheden niet met elkaar zijn te combineren en opeenvolgend moeten gebeuren.”

Infrasite nam op donderdagochtend contact op met Rijkswaterstaat om te vragen of en welke onderaannemers bij het project zijn betrokken, maar de beheerder was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Eerdere renovatie

De Postbrug ging ook in 2019 dicht voor een opknapbeurt. Toen draaide het niet om de bewegingswerken, maar het wegdek. Over de hele lengte van breedte van de brug werd de slijtlaag vervangen, schreef de Provinciale Zeeuwse Courant. Uiteindelijk nam de “gigantische klus” iets meer dan een week in beslag.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.