magere brug amsterdam (1)

Amsterdam zoekt aannemers voor dagelijks onderhoud civiele constructies

De Magere Brug over de Amstel in november 2023. Hollandse Hoogte / ANP / Sabine Joosten

De gemeente Amsterdam is gestart met de aanbesteding voor het dagelijkse onderhoud van bruggen, sluizen, kademuren, steigers en andere civiele constructies in de stad. Aannemers kunnen zich tot 26 februari inschrijven voor acht meerjarige opdrachten. Dat valt deze week te lezen in een aanbestedingsdocument.

De aanbesteding is onderverdeeld in acht percelen, één voor elk stadsdeel en een apart perceel voor de beweegbare bouwwerken in de stad. Het werk bestaat onder andere uit reinigingswerk, grondverwerking en het aanbrengen van funderingslagen. Ook het herstel van beton, slijtlagen, elementverhardingen, houtwerk en metselwerk worden in de aanbestedingsdocumenten genoemd. “Grote onderhoudswerkzaamheden en grote vervangingen vallen niet onder de overeenkomst.”

Tijdlijn

Inschrijven kan tot 26 februari, waarna de gemeente het gunningsbesluit op 18 maart verwacht bekend te maken. De contracten hebben een looptijd van twee jaar met kans op een verlenging van nog twee jaar. De vorige opdrachten voor het dagelijkse civiele onderhoud in de stad gingen in 2020 uiteindelijk naar vier bedrijven in totaal: Benecke, H. van Steenwijk, Rowij Bouwchemie en K_Dekker.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Amsterdam zoekt aannemers voor dagelijks onderhoud civiele constructies | Infrasite
magere brug amsterdam (1)

Amsterdam zoekt aannemers voor dagelijks onderhoud civiele constructies

De Magere Brug over de Amstel in november 2023. Hollandse Hoogte / ANP / Sabine Joosten

De gemeente Amsterdam is gestart met de aanbesteding voor het dagelijkse onderhoud van bruggen, sluizen, kademuren, steigers en andere civiele constructies in de stad. Aannemers kunnen zich tot 26 februari inschrijven voor acht meerjarige opdrachten. Dat valt deze week te lezen in een aanbestedingsdocument.

De aanbesteding is onderverdeeld in acht percelen, één voor elk stadsdeel en een apart perceel voor de beweegbare bouwwerken in de stad. Het werk bestaat onder andere uit reinigingswerk, grondverwerking en het aanbrengen van funderingslagen. Ook het herstel van beton, slijtlagen, elementverhardingen, houtwerk en metselwerk worden in de aanbestedingsdocumenten genoemd. “Grote onderhoudswerkzaamheden en grote vervangingen vallen niet onder de overeenkomst.”

Tijdlijn

Inschrijven kan tot 26 februari, waarna de gemeente het gunningsbesluit op 18 maart verwacht bekend te maken. De contracten hebben een looptijd van twee jaar met kans op een verlenging van nog twee jaar. De vorige opdrachten voor het dagelijkse civiele onderhoud in de stad gingen in 2020 uiteindelijk naar vier bedrijven in totaal: Benecke, H. van Steenwijk, Rowij Bouwchemie en K_Dekker.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.