Aanbesteding vervanging brug en viaducten A44 start eind januari

Kaagbrug A44
De Kaagbrug in de A44. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat verwacht op 30 januari 2024 te beginnen met de aanbesteding voor de vervanging van drie kunstwerken in de A44. Vanaf die dag moeten aannemers zich in kunnen schrijven voor de klus. Dat maakt de opdrachtgever deze week bekend in een vooraankondiging op TenderNed. 

Het gaat om de Kaagbrug en de viaducten bij de Lisserweg en Hoofdvaart. “Ze stammen uit de jaren ’30 en zijn niet gebouwd met het huidige gebruik in gedachten”, zei Rijkswaterstaat eerder over de opdracht. “Onderzoek heeft aangetoond dat ze het einde van hun levensduur naderen. Renovatie is vanwege de slechte staat niet meer mogelijk.” Dus gaat de opdrachtgever op zoek naar een aannemer die ze kan vervangen.

Afgelopen juni liet Rijkswaterstaat nog weten dat de aanbesteding voor het einde van het jaar van start zou gaan. Die timing lijkt inmiddels van de baan. In een vooraankondiging die deze week op TenderNed is gepubliceerd valt te lezen dat de opdracht naar verwachting op 30 januari 2024 wordt bekendgemaakt.

Een van de huidige viaducten bij de Hoofdvaart. Artikel gaat verder na de foto. © Rijkswaterstaat

Interesse en werkzaamheden

Eerder dit jaar organiseerde Rijkswaterstaat al een marktconsultatie voor geïnteresseerde aannemers. Meer dan tien bedrijven waren aanwezig, waaronder de grootste bouwbedrijven van Nederland, blijkt uit een rapport over de dag. De aannemers vonden het project “zeer interessant”, aldus de opdrachtgever.

Tijdens de bijeenkomst lichtte Rijkswaterstaat de verwachte werkzaamheden toe. Het kunstwerk Lisserweg moet een-op-een worden vervangen. Hetzelfde geldt voor het kunstwerk ter hoogte van de Hoofdvaart. Bij de Kaagbrug gaat het om de vervanging van de bestaande Kaagbruggen door twee nieuwe losstaande Kaagbruggen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Aanbesteding vervanging brug en viaducten A44 start eind januari | Infrasite