Kaagbrug A44
Complexe klus

Aanbesteding vernieuwing A44 gaat dit jaar van start

De Kaagbrug in de A44. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat voor het einde van het jaar op zoek naar een aannemer om drie viaducten in de A44 te vervangen. Dat bevestigt de beheerder in een online update over het “complexe” project. 

De A44 verbindt Den Haag met de A4 bij Knooppunt Bergen. Met een opening in 1938 is het wegvak tussen Burgerveen en Sassenheim de op één na oudste Rijksweg van Nederland. Vier kunstwerken in dit deel zijn aan vervanging toe. De aanbesteding van de eerste drie gaat eind 2023 van start, zegt Rijkswaterstaat vandaag in een online update.

Het gaat om de Kaagbrug en de viaducten bij de Lisserweg en Hoofdvaart. Alle drie de constructies hebben een bouwjaar rond 1938. De beheerder hoopt in 2025 te beginnen met de vervangingswerkzaamheden. De voorbereiding is al een paar jaar op gang. Op dit moment verkent Rijkswaterstaat verschillende manieren om het project aan te pakken.

Het is een grote en complexe klus, benadrukt de dienst. Vertragingen zijn niet ongehoord voor dergelijke projecten, maar wat de A44 betreft lijkt Rijkswaterstaat op schema te liggen. Als de aanbesteding zoals aangekondigd aan het einde van 2023 begint, dan kan de eerste schop aan het einde van 2025 de grond in.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Aanbesteding vernieuwing A44 gaat dit jaar van start | Infrasite
Kaagbrug A44
Complexe klus

Aanbesteding vernieuwing A44 gaat dit jaar van start

De Kaagbrug in de A44. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gaat voor het einde van het jaar op zoek naar een aannemer om drie viaducten in de A44 te vervangen. Dat bevestigt de beheerder in een online update over het “complexe” project. 

De A44 verbindt Den Haag met de A4 bij Knooppunt Bergen. Met een opening in 1938 is het wegvak tussen Burgerveen en Sassenheim de op één na oudste Rijksweg van Nederland. Vier kunstwerken in dit deel zijn aan vervanging toe. De aanbesteding van de eerste drie gaat eind 2023 van start, zegt Rijkswaterstaat vandaag in een online update.

Het gaat om de Kaagbrug en de viaducten bij de Lisserweg en Hoofdvaart. Alle drie de constructies hebben een bouwjaar rond 1938. De beheerder hoopt in 2025 te beginnen met de vervangingswerkzaamheden. De voorbereiding is al een paar jaar op gang. Op dit moment verkent Rijkswaterstaat verschillende manieren om het project aan te pakken.

Het is een grote en complexe klus, benadrukt de dienst. Vertragingen zijn niet ongehoord voor dergelijke projecten, maar wat de A44 betreft lijkt Rijkswaterstaat op schema te liggen. Als de aanbesteding zoals aangekondigd aan het einde van 2023 begint, dan kan de eerste schop aan het einde van 2025 de grond in.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.