Corbulotunnel

Zuid-Holland onderzoekt misstanden bij bouw RijnlandRoute

Foto bij nieuwsbericht provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland wil onderzoek doen naar de slechte werkomstandigheden bij de bouw van de RijnlandRoute. Die misstanden kwamen afgelopen weekend aan het licht.

NRC sprak met dertig betrokkenen en deed onderzoek naar documenten inzake de nieuwe N-weg met tunnel die de A4 en de A44 met elkaar gaat verbinden. De conclusie van dat onderzoek was behoorlijk negatief: er zou geregeld sprake zijn van onveilige en zware werkomstandigheden en werknemers die te veel uren werken, waarvoor ze ook nog vaak te laat en onvolledig betaald zouden worden.

Als opdrachtgever van dit enorme infraproject wil de provincie Zuid-Holland nu dat nader onderzoek naar deze misstanden doen. Gedeputeerde Frederik Zevenbergen (VVD), die verkeer en vervoer in zijn portefeuille heeft, schrijft dat in een brief aan de Provinciale Staten.

Zeer snel in gesprek met hoofdaannemer

“Dat er medewerkers zijn geweest die zich op hun werk onveilig en onjuist behandeld hebben gevoeld, is in mijn ogen onacceptabel en dit verhaal moet tot op de bodem worden uitgezocht”, schrijft Zevenbergen. Hij zegt te bekijken wat de mogelijkheden zijn om de vermeende misstanden op de werkvloer te onderzoeken. Daarnaast heeft hij “op zéér korte termijn een gesprek met de hoofdaannemer.” Zevenbergen roept de (ex-)werknemers op zich bij hem of via een vertrouwenspersoon te melden om hun verhaal te doen.

Bron: ANP

Lees ook:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.