Gebr. Van Kessel wint aanbesteding Innovatiestrook A58

Kloosters, verzorgingsplaats A58 waar innovatiestrook komt Foto: Yvonne

Gebr. Van Kessel gaat de Innovatiestrook A58 Kloosters aanleggen, langs de snelweg tussen Best en Oirschot. De VolkerWessels-dochter won de versnelde aanbesteding van Rijkswaterstaat voor de vernieuwende proeftuin. De combinatie van de inzet van emissieloos materieel en de toepassing van circulaire oplossingen bleek hierbij doorslaggevend. De uitvoering start waarschijnlijk in het tweede kwartaal.

De innovatiestrook van 1.400 meter lang op en rondom verzorgingsplaats Kloosters op de A58 is het startpunt van de proeftuin InnovA58: een testlocatie voor innovaties op het gebied van infra. De teststrook, onderdeel van wegverbredingsproject InnovA58, blijft ook tijdens de proeven toegankelijk voor het verkeer. Voorafgaand aan de verbreding van de A58 tussen Eindhoven-Tilburg en Sint Annabosch-Galder van twee naar drie rijstroken wil Rijkswaterstaat eerst een aantal innovatieve oplossingen testen. InnovA58 is onderdeel van mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL.

Elektrische asfaltspreidmachine

Samen met diverse ketenpartners en KWS Infra Eindhoven gaat Gebr. Van Kessel allerlei circulaire producten en eigen innovaties toepassen. Zo wordt gebruik gemaakt van duurzame funderingsoplossingen, lage-temperatuurasfaltsoorten en circulaire oplossingen in markering en wegmeubilair.

De aannemer zet bij de aanleg elektrisch materieel in – zoals de nieuwe elektrische asfaltspreidmachine – of materieel dat draait op schone brandstof om de CO2-uitstoot te verminderen. “Op de Innovatiestrook krijgen wij de kans om binnen één project diverse van onze eigen ‘groene’ innovaties toe te passen en emissieloos materieel in te zetten. Dit project levert daarmee een waardevolle bijdrage op weg naar een 100 procent circulaire infrastructuur”, zegt Ab de Jong, directeur Gebr. Van Kessel.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Yvonne Ton