A6: verkeershinder door laswerkzaamheden stalen wegdek Ketelbrug

vrijdag 12 maart tot en met zondag 14 maart

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 12 maart tot en met zondag 14 maart 2010 laswerk uit aan het stalen wegdek van de Ketelbrug. Hiervoor wordt de A6 in de richting van Emmeloord afgesloten van vrijdag 12 maart 22:00 uur tot zondag 14 maart 12:00 uur. De rijbaan richting Almere blijft open.

Omleiding
Er vinden in dit weekend ook werkzaamheden van Prorail plaats aan de Hanzelijn. Hierdoor is afrit 11 Lelystad-Noord ook afgesloten, van vrijdag 22:00 uur tot zaterdag 13 maart 24:00 uur. Het verkeer vanuit Almere richting Emmeloord wordt tijdens de werkzaamheden aan de brug omgeleid vanaf afrit 10 Lelystad. Het verkeer richting Emmeloord wordt omgeleid via borden met de aanduiding “E”. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd.

Renovatie bruggen
De Ketelbrug in de A6 maakt onderdeel uit van het project renovatie bruggen. Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat de komende jaren veertien stalen bruggen. Renovatie is nodig omdat meer en zwaarder (vracht)verkeer van de bruggen gebruik maakt dan voorzien. Door renovatie kan het verkeer de komende 30 jaar op een veilige manier van de bruggen gebruik blijven maken.

In geval van extreme weersomstandigheden worden de werkzaamheden verplaatst naar een ander tijdstip.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie IJsselmeergebied