Informatieavond over brugverhogingen in Nijmegen

Maastricht – Rijkswaterstaat Maaswerken organiseert woensdag 28 januari 2007 in het wijkcentrum Dukenburg een inloop-informatieavond voor omwonenden. De belangstellenden zijn er vrijblijvend welkom voor vragen over de verkeersafwikkeling, planning en technische aspecten van het project. Rijkswaterstaat Maaswerken verhoogt vanaf komend voorjaar eerst de Hatertse brug, en daarna de Dukenburgse en Graafse brug in Nijmegen om in de toekomst 4-laags containervaart mogelijk te maken.

Rijkswaterstaat Maaswerken organiseert in samenwerking met de gemeente Nijmegen de informatieavond voor omwonenden van 19.00 –21.00 uur plaats in het Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 70-39 in Nijmegen. Op 30 januari 2007 vond de inloopavond voor ondernemers plaats in het Triavium.

Vanaf april 2007 bruggen na elkaar verhogen
De aannemer, Ballast Nedam Infra, verhoogt in opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken de drie bruggen. Iedere brug bestaat uit twee delen (twee keer twee rijstroken) en deze worden na elkaar verhoogd. Daardoor blijft er op de bruggen altijd verkeer mogelijk via één rijstrook in beide richtingen. Het verhogen van de Hatertse brug start op 23 april en zal begin juli gereed zijn. Van augustus tot november vindt de verhoging van de Dukenburgse brug plaats. De Graafse brug volgt daarna.

Loket Maaswerken
Voor vragen over de verhoging van de bruggen kunnen omwonenden en weggebruikers terecht bij Loket Maaswerken: via loket@maaswerken.nl of 0800-62279375

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Start uitvoering Maasrouteproject in Nijmegen

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Maaswerken