versterking afsluitdijk

Tegenvaller versterking Afsluitdijk kost minstens 500 miljoen extra

Werkzaamheden aan de Afsluitdijk in 2020. Sander Koning / ANP / Hollandse Hoogte

In het ergste geval kost de versterking van de Afsluitdijk minstens 500 miljoen euro meer dan eerder verwacht. Dat maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in februari bekend. Rond 2022 liepen de kosten al op omdat er extra werk nodig was nadat Rijkswaterstaat verkeerde informatie had aangeleverd aan de bouwcombinatie. Daar kan nu minstens een half miljard euro bijkomen in verband met de nieuwe aanbesteding van de sluizen en nog onbekende werkzaamheden aan de dijk. 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Tegenvaller versterking Afsluitdijk kost minstens 500 miljoen extra | Infrasite
versterking afsluitdijk

Tegenvaller versterking Afsluitdijk kost minstens 500 miljoen extra

Werkzaamheden aan de Afsluitdijk in 2020. Sander Koning / ANP / Hollandse Hoogte

In het ergste geval kost de versterking van de Afsluitdijk minstens 500 miljoen euro meer dan eerder verwacht. Dat maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in februari bekend. Rond 2022 liepen de kosten al op omdat er extra werk nodig was nadat Rijkswaterstaat verkeerde informatie had aangeleverd aan de bouwcombinatie. Daar kan nu minstens een half miljard euro bijkomen in verband met de nieuwe aanbesteding van de sluizen en nog onbekende werkzaamheden aan de dijk. 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.