VERBINDING A44-A4

Drieduizend mensen lopen door Corbulotunnel

Open dag in de Corbulotunnel op 24 september. Foto: 2022, Guus Schoonewille

Het team RijnlandRoute heeft zaterdag 24 september ruim 3.000 bezoekers op de bouwplaats ontvangen om hen een voorproefje te geven van hoe de Corbulotunnel er gaat uitzien. Ze mochten een wandeling te maken door de tunnel in aanbouw. Onderweg konden zij in eigen tempo alle details goed bekijken.

Medewerkers van het project stonden langs de route klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden. Ook het informatiecentrum was geopend, waar een expositie over alle onderdelen van de RijnlandRoute te zien is. Veel bezoekers bekeken de maquette van de tunnelboormachine nog eens goed, samen met filmpjes en foto’s van het boorproces.

Bijzondere ervaring

De reacties waren positief en enthousiast. Veel bezoekers vonden het bijzonder de tunnel te voet te kunnen ervaren. De Corbulotunnel is onderdeel van de toekomstige N434 van de RijnlandRoute, een nieuwe oost-westverbinding tussen de A44 en de A4 bij Leiden. De weg bestaat uit een circa 2,5 kilometer lange tunnel en een verdiepte ligging van ongeveer 1,4 kilometer. De N434 sluit met twee nieuwe knooppunten aan op de bestaande rijkswegen. Met onder meer deze nieuwe route wordt gebouwd aan de economische versterking van de regio. Het is een investering in bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied.

Lees ook:
Veiligheidssysteem Corbulotunnel ‘deugdelijk’

Auteur: Jacques Geluk

Bron: Provincie Zuid-Holland