Maasdeltatunnel

Maasdeltatunnel: Een ‘berg’ die onder water doorloopt

Art-impressie van de Maasdeltatunnel, die stijl genoeg is om punten te verdienen in het bergklassement. Blankenburgverbinding

De eerste bergpunten van de Tour de France Femmes zijn dit jaar te verdienen in de nieuwe Maasdeltatunnel, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme bekend in Rotterdam. Hij benadrukt dat het extra speciaal is, omdat deze ‘berg’ onder water doorloopt.

Nederland is een vlak land en dat er toch punten voor het bergklassement kunnen worden uitgedeeld, is volgens Prudhomme heel bijzonder. De helling van de Maasdeltatunnel is volgens de Tourorganisatie steil genoeg om punten uit te delen. De wielrenster die daar de meeste punten pakt, mag aan het eind van de etappe van Rotterdam naar Den Haag de bolletjestrui voor het eerst aantrekken. De tunnel ligt tussen Vlaardingen en Rozenburg en werd op 7 maart jl. ‘gesloten’, dat wil zeggen: de laatste sluitvoeg werd toen aangebracht.

Prudhomme was in Rotterdam voor ‘Gele Donderdag’, de officiële aftrap van de steden die het Grand Départ mogen organiseren. Op 12 augustus fietsen de vrouwen van Rotterdam naar Den Haag, een dag later staan de start in Dordrecht en een tijdrit in Rotterdam op het programma. De vierde etappe begint in het Limburgse Valkenburg.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Maasdeltatunnel: Een ‘berg’ die onder water doorloopt | Infrasite
Maasdeltatunnel

Maasdeltatunnel: Een ‘berg’ die onder water doorloopt

Art-impressie van de Maasdeltatunnel, die stijl genoeg is om punten te verdienen in het bergklassement. Blankenburgverbinding

De eerste bergpunten van de Tour de France Femmes zijn dit jaar te verdienen in de nieuwe Maasdeltatunnel, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme bekend in Rotterdam. Hij benadrukt dat het extra speciaal is, omdat deze ‘berg’ onder water doorloopt.

Nederland is een vlak land en dat er toch punten voor het bergklassement kunnen worden uitgedeeld, is volgens Prudhomme heel bijzonder. De helling van de Maasdeltatunnel is volgens de Tourorganisatie steil genoeg om punten uit te delen. De wielrenster die daar de meeste punten pakt, mag aan het eind van de etappe van Rotterdam naar Den Haag de bolletjestrui voor het eerst aantrekken. De tunnel ligt tussen Vlaardingen en Rozenburg en werd op 7 maart jl. ‘gesloten’, dat wil zeggen: de laatste sluitvoeg werd toen aangebracht.

Prudhomme was in Rotterdam voor ‘Gele Donderdag’, de officiële aftrap van de steden die het Grand Départ mogen organiseren. Op 12 augustus fietsen de vrouwen van Rotterdam naar Den Haag, een dag later staan de start in Dordrecht en een tijdrit in Rotterdam op het programma. De vierde etappe begint in het Limburgse Valkenburg.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Jeroen Baldwin is journalist en chef redactie van Infrasite.nl.