HERGEBRUIK

Nieuwe wissels in Amsterdam komen uit Eindhoven

Spoorwerkzaamheden, baanwerkers, rails
Foto: SpoorPro/Marieke

In de Amsterdamse Westhaven werden in het tweede weekend van juli vier wissels met betonnen dwarsliggers vervangen. Maar dit waren niet zomaar wissels: ze zijn hergebruikt.

De wissels lagen eerder bij station Eindhoven. Ze zijn op initiatief van aannemer Dura Vermeer en in opdracht van ProRail hergebruikt in de Westhaven. Deze duurzame manier van omgaan met gebruikte spooronderdelen komt steeds vaker voor. Nu zijn vier van die wissels begonnen aan een tweede leven in Amsterdam.

Lang niet alle wissels worden nieuw gebouwd, legt Rogé Verboom, bouwmanager van ProRail, uit: ‘Wissels die bijvoorbeeld druk bereden zijn, kunnen na wat onderhoud nog jaren mee op een rustigere plek op het spoor. Maar het blijft wel maatwerk.’ Er liggen nog twee wissels uit Eindhoven te wachten op hun nieuwe plek, het opstelterrein Watergraafsmeer. Werkzaamheden daarvoor vinden in september van dit jaar plaats.

LEES OOK:

VolkerRail vernieuwt ballastbed bij opstelterrein Eindhoven

Vloedgolf aan werk dreigt spooraannemers te overspoelen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Nieuwe wissels in Amsterdam komen uit Eindhoven | Infrasite
HERGEBRUIK

Nieuwe wissels in Amsterdam komen uit Eindhoven

Spoorwerkzaamheden, baanwerkers, rails
Foto: SpoorPro/Marieke

In de Amsterdamse Westhaven werden in het tweede weekend van juli vier wissels met betonnen dwarsliggers vervangen. Maar dit waren niet zomaar wissels: ze zijn hergebruikt.

De wissels lagen eerder bij station Eindhoven. Ze zijn op initiatief van aannemer Dura Vermeer en in opdracht van ProRail hergebruikt in de Westhaven. Deze duurzame manier van omgaan met gebruikte spooronderdelen komt steeds vaker voor. Nu zijn vier van die wissels begonnen aan een tweede leven in Amsterdam.

Lang niet alle wissels worden nieuw gebouwd, legt Rogé Verboom, bouwmanager van ProRail, uit: ‘Wissels die bijvoorbeeld druk bereden zijn, kunnen na wat onderhoud nog jaren mee op een rustigere plek op het spoor. Maar het blijft wel maatwerk.’ Er liggen nog twee wissels uit Eindhoven te wachten op hun nieuwe plek, het opstelterrein Watergraafsmeer. Werkzaamheden daarvoor vinden in september van dit jaar plaats.

LEES OOK:

VolkerRail vernieuwt ballastbed bij opstelterrein Eindhoven

Vloedgolf aan werk dreigt spooraannemers te overspoelen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie