Primeur: onderstation ProRail levert stroom voor bouwmachines BAM

header vught prorail bam opladen bouwmachines
De laadvoorziening in Vught. Foto via BAM Infra

Een onderstation in Vught, dat normaal stroom levert voor de treinen op het spoor, wordt voor het eerst gebruikt om elektrische bouwmachines op te laden. Dat maken de spoorbeheerder ProRail en het bouwbedrijf BAM Infra bekend. Samen hebben ze de pilot opgestart met als doel om ook op andere plekken in Nederland bouwmachines op te laden met behulp van het spoorwegennet. Hoe werkt dat? 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Primeur: onderstation ProRail levert stroom voor bouwmachines BAM | Infrasite

Primeur: onderstation ProRail levert stroom voor bouwmachines BAM

header vught prorail bam opladen bouwmachines
De laadvoorziening in Vught. Foto via BAM Infra

Een onderstation in Vught, dat normaal stroom levert voor de treinen op het spoor, wordt voor het eerst gebruikt om elektrische bouwmachines op te laden. Dat maken de spoorbeheerder ProRail en het bouwbedrijf BAM Infra bekend. Samen hebben ze de pilot opgestart met als doel om ook op andere plekken in Nederland bouwmachines op te laden met behulp van het spoorwegennet. Hoe werkt dat? 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.