Werk aan de weg

Dag van de Bouw gaat ook dit jaar niet door

Foto: Inge Jacobs / ProMedia

Na eerder uitstel is er nu definitief een streep gezet door de 2021-editie van de Dag van de Bouw. Ook in 2020 ging deze open dag van de bouwsector niet door. 

Tijdens de Dag van de Bouw krijgen in het hele land mensen toegang tot bouw- en infraprojecten. Het kijkje achter de schermen moet ervoor zorgen dat omwonenden een beter beeld krijgen van wat er allemaal wordt uitgevoerd en verbeterd. Ook wil het evenement de schijnwerpers zetten op de positieve aspecten en maatschappelijke impact van projecten in bouw en infra.

Van uitstel naar afstel

In 2020 kon dat echter niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Dit jaar had men goede hoop dat er op 19 juni wel een Dag van de Bouw kon plaatsvinden. Halverwege februari werd al besloten om door te schuiven naar 25 september. Maar nu nog altijd onduidelijk is of het evenement tegen die tijd wel op een verantwoorde manier kan worden gehouden, is er voor het tweede jaar op rij definitief een streep door gezet.

De betrokken partijen hopen nu in 2022 alsnog de vijftiende editie te kunnen houden. Het initiatief is ooit genomen door Bouwend Nederland. Sinds 2017 organiseert deze branchevereniging het evenement in samenwerking met VNconstructeurs, Aannemersfederatie Nederland, Techniek Nederland en de Dag van de Architectuur.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.