dodelijk ongeval vroom funderingstechnieken

Medewerker Vroom overlijdt na omvallen heistelling Rotterdam

Hulpdiensten naast de omgevallen heistelling op donderdag 8 januari bij de Waalhaven in Rotterdam. Killian Lindenburg / Media-TV

Een medewerker van Vroom Funderingstechnieken is op donderdag overleden na het omvallen van een heistelling bij de Waalhaven in Rotterdam. Dat bevestigt de Arbeidsinspectie op vrijdag tegenover Infrasite. Toen de heistelling omviel zat de man in de liftbak van de heistelling, op een hoogte van ongeveer 35 meter. 

Pogingen om te reanimeren waren tevergeefs. Hoe de heistelling heeft kunnen omvallen, wordt nog onderzocht. De werkgever was Vroom Funderingstechnieken, maar wat de rol van het bedrijf precies is geweest, kan de Arbeidsinspectie nog niet zeggen.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in aanraking komt met een dodelijk ongeval. In 2019 viel een losgeraakte heischroefmachine naar beneden op een man op een bouwplaats in Loosdrecht. De man kwam om het leven. Het Openbaar Ministerie wilde Vroom verantwoordelijk houden voor de dood, maar een rechter sprak het bedrijf uiteindelijk vrij.

Twee jaar eerder brak een kabel van een heistelling op een bouwplaats in Naaldwijk en viel een heiblok naar beneden op een man. Hij raakte zwaar gewond. De Arbeidsinspectie is op de hoogte van de eerdere ongevallen, zegt een woordvoerder op vrijdag. “We zijn bekend met de geschiedenis van het bedrijf.”

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Medewerker Vroom overlijdt na omvallen heistelling Rotterdam | Infrasite
dodelijk ongeval vroom funderingstechnieken

Medewerker Vroom overlijdt na omvallen heistelling Rotterdam

Hulpdiensten naast de omgevallen heistelling op donderdag 8 januari bij de Waalhaven in Rotterdam. Killian Lindenburg / Media-TV

Een medewerker van Vroom Funderingstechnieken is op donderdag overleden na het omvallen van een heistelling bij de Waalhaven in Rotterdam. Dat bevestigt de Arbeidsinspectie op vrijdag tegenover Infrasite. Toen de heistelling omviel zat de man in de liftbak van de heistelling, op een hoogte van ongeveer 35 meter. 

Pogingen om te reanimeren waren tevergeefs. Hoe de heistelling heeft kunnen omvallen, wordt nog onderzocht. De werkgever was Vroom Funderingstechnieken, maar wat de rol van het bedrijf precies is geweest, kan de Arbeidsinspectie nog niet zeggen.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf in aanraking komt met een dodelijk ongeval. In 2019 viel een losgeraakte heischroefmachine naar beneden op een man op een bouwplaats in Loosdrecht. De man kwam om het leven. Het Openbaar Ministerie wilde Vroom verantwoordelijk houden voor de dood, maar een rechter sprak het bedrijf uiteindelijk vrij.

Twee jaar eerder brak een kabel van een heistelling op een bouwplaats in Naaldwijk en viel een heiblok naar beneden op een man. Hij raakte zwaar gewond. De Arbeidsinspectie is op de hoogte van de eerdere ongevallen, zegt een woordvoerder op vrijdag. “We zijn bekend met de geschiedenis van het bedrijf.”

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.