Het Souterrain Den Haag wint Nederlandse Bouwprijs

Maarssen – Maandagavond 5 februari 2007 is tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw de Nederlandse Bouwprijs uitgereikt aan Tramkom vof. In de categorie Bouwwerken won Tramkom vof met het Souterrain in Den Haag De Nederlandse
Bouwprijs. Het 1250 meter lange tunneltracé in de Haagse binnenstad bestaat uit drie ondergrondse lagen. Aangenaam en sociaal veilig niveau is bereikt door de toepassing van bijzondere materialen.

Juryvoorzitter Beelaerts van Blokland: “De vernieuwende technologie die in dit project wordt toegepast en de uitstraling van dit project is van grote waarde voor de gehele bouwsector. Het is zo bijzonder dat je met blote voeten over de houten perrons zou willen lopen.”

Tramkom vof bestaat uit Van Hattum en Blankevoort, Strukton Betonbouw en Ballast Nedam Infra. De opdrachtgever was Gemeente Den Haag. OMA (Office for Metropoliton Architecture) is verantwoordelijk voor de markante architectuur en vormgeving van het Souterrain.

De Nederlandse Bouwprijs is een onafhankelijke prijs die sinds 1991 wordt toegekend door de Stichting De Nederlandse Bouwprijs. De stichting heeft zich ten doel gesteld de kwaliteit van de bouw te bevorderen alsmede het onderscheidend vermogen én het veelzijdig talent in Nederland te stimuleren.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Nederlandse Bouwprijzen 2007 uitgereikt

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Groep nv