Royal Haskoning wint 1e NL contract New Orleans

Nijmegen – Royal Haskoning heeft als eerste Nederlands Ingenieurs-bureau een grote opdracht binnengehaald op het gebied van de herbouw van kustgebieden in Louisiana. Het gaat om een project in de typisch Nederlandse expertise van de kustbescherming. Het project bestaat onder meer uit projectmanagement voor structurele verbeteringen aan de kustverdediging van Louisiana. Het contract met opdrachtgever U.S. Army Corps of Engineers (USACE) is vrijdag 14 april 2006 getekend.

Royal Haskoning is het eerste Nederlandse ingenieursbureau dat na de orkaan Katrina een grote opdracht binnenhaalt op het gebied van de structurele verbetering van de kustverdediging van Louisiana. Tot op heden is de aandacht van USACE voornamelijk uitgegaan naar reparatie en herstel van de beschadigde dijken en andere beschermingsconstructies.

Naar aanleiding van de orkaan Katrina is er frequent contact geweest tussen Nederland en de VS op het gebied van waterbouwkundige expertise. Zo was op 23 en 24 maart 2006 een Nederlandse waterstaatsdelegatie onder leiding van Staatssecretaris Schultz van Haegen in Louisiana om ervaringen uit te wisselen met de Amerikaanse autoriteiten met betrekking tot overstromingsrampen. Ook is gekeken of er in de heropbouw en op het vlak van structurele verbeteringen een rol is weggelegd voor Nederlandse expertise. Met de toekenning van dit project zijn de inspanningen van staatssecretaris Schultz van Haegen al geslaagd.

Royal Haskoning voert het project uit in samenwerking met onder meer de Amerikaanse bedrijven Evans-Graves en HDR. Het project heeft een looptijd van drie jaar en vertegenwoordigt een waarde van $ 30 miljoen. Royal Haskoning heeft met het verwerven van deze opdracht voet aan wal in de Verenigde Staten en verwacht in de toekomst een grotere rol te kunnen spelen. Op het gebied van kustverdediging, maar ook op andere gebieden van expertise.

Royal Haskoning
Royal Haskoning is een internationaal opererend en multidisciplinair bureau van consultants, architecten en ingenieurs. De adviesdiensten bestrijken het brede veld van de duurzame interactie tussen de mens en zijn omgeving op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling; infrastructuur & transport; bouwmanagement & advies; architectuur & bouw; gebouwinstallaties; industriële installaties; milieu; water; kust & rivieren en maritiem. 3200 professionals adviseren overheden en bedrijfsleven over de gehele wereld al 125 jaar.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Haskoning