Bereikbaar en aantrekkelijk Amsterdam CS

Amsterdam – Donderdag 24 november 2005 presenteren NS en ProRail aan Mark van der Horst, wethouder Verkeer en Vervoer, een aantal maatregelen dat de leefbaarheid en bereikbaarheid op het Stationseiland Amsterdam Centraal verbetert. Er komen grote bewegwijzeringsborden binnen en buiten het station en het witte doek aan de voorgevel wordt vervangen door een grote foto van het gebouw. Ook komt er kerstverlichting en worden er proeven gedaan met geurverspreiders, zoals in warenhuizen. Doel van deze acties is het Stationsplein overzichtelijker te maken en ervoor te zorgen dat reizigers snel en prettig hun weg kunnen vinden.

Wethouder Mark van der Horst: “Ik vind het een goed initiatief van NS en ProRail. De bouwwerkzaamheden op het Centraal Station duren tot 2012. Het station blijft al die tijd gewoon open, maar reizigers ervaren wel hinder en ongemak. De maatregelen van NS en ProRail zullen de hinder niet wegnemen, maar zorgen er wel voor dat reizigers op een prettige en veilige manier hun weg kunnen vinden.”

Stationsbeleving
NS en ProRail zijn in februari 2005 gestart met het project Stationsbeleving. Dit project heeft als doel een positieve bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de grote stations (Amsterdam Centraal, Amsterdam WTC, Breda, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Arnhem) tijdens de bouwwerkzaamheden.

Werkzaamheden op het Stationseiland
Momenteel wordt op en rond het Stationeiland hard gewerkt aan de bouw van de Noord-Zuidlijn, de renovatie van het Stationsgebouw, de bouw van de busterminal (IJsEi) en de herinrichting van het eiland. Namens de drie opdrachtgevers NS, ProRail en gemeente Amsterdam streeft Coördinatie Stationseiland al vanaf de start van alle bouwwerkzaamheden dat het Stationseiland bereikbaar, leefbaar en veilig blijft. Coördinatie Stationseiland ziet de maatregelen van NS en ProRail als een steun in de rug.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Amsterdam