Opdracht Invensys besturingssysteem kanalen Brabant

Baarn – Invensys heeft recentelijk samen met Heijmans Technische Infra als hoofdaannemer de opdracht van Rijkswaterstaat verworven voor het ontwerp, aanleg en onderhoud van het besturingssysteem voor het project 22 sluizen, bruggen en spuiwerken in het Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart in Noord-Brabant. Met de aanleg van dit project is een bedrag gemoeid van ongeveer 5,4 miljoen euro. Het werk zal worden uitgevoerd in de periode 2004 tot 2005.

De opdracht omvat het op afstand kunnen bedienen van de objecten vanuit de vier hoofdlocaties, zijnde Oosterhout, Helmond, Tilburg en Schijndel, evenals het vervangen van de besturingsinrichting van 12 bestaande bruggen, sluizen en/of spuiwerken. Het project is verworven na een Europese aanbestedingsprocedure.

De opdracht voor het automatiseren van de 22 sluizen, bruggen en spuiwerken in het Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart in Noord-Brabant past in de strategie van Invensys, die voor de gehele besturing gebruik zal maken van het Foxboro A2 systeem. Foxboro A2 is een volledig schaalbare DCS systeem, met al bovenlaag Wonderware factory suite. Foxboro A2 omvat alle kenmerken van een volledig DCS systeem, van I/O met controllers voor loop en data management tot Wonderware visualisatie en besturing, in een compleet netwerk structuur.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Invensys Systems N.V.