HERGEBRUIK

Dura Vermeer legt 100% Circulair Asfalt in Amsterdam 

Asfalteren bij de Arena Dura Vermeer

Direct naast de Johan Cruijff ArenA bouwt de gemeente Amsterdam de komende drie jaar de Smart Mobility Hub. Hierin komen straks veel verschillende parkeer- en vervoersvoorzieningen samen in één gebouw. Dura Vermeer verzorgt in opdracht van de gemeente het bouwrijp maken van het gebied en doet dat deels met hergebruikt asfalt.

Tijdens de aanleg wordt het huidige verkeer omgeleid over een weg die vijf jaar in gebruik zal zijn. Voor de aanleg van deze weg is gebruik gemaakt van 100% Circulair Asfalt. Dit eigen mengsel van Dura Vermeer bestaat uit hergebruikt asfalt, secundaire grondstoffen en gerecyclede bitumen. Daarnaast is al het materiaal na einde levensduur van deze weg ook weer herbruikbaar. Tegelijkertijd is de kwaliteit minimaal gelijkwaardig aan die van reguliere mengsels, zeggen ze bij Dura Vermeer.

Bitumen

Voor de weg is een ontwerp gemaakt dat zoveel mogelijk past binnen de ambities van de gemeente Amsterdam met een hoge mate van lokaal hergebruik. Zo is de fundering gemaakt van betonafval uit de gemeente en worden de verlichting en het straatwerk hergebruikt vanuit andere lokale projecten. Ook het oude dak van het nabijgelegen sportcomplex Borchland komt terug in de weg. Het bedrijf Roof2Road heeft de dakbedekking ‘geoogst’ en gerecycled tot herbruikbare bitumen, een belangrijk component van 100% Circulair Asfalt.

Het 100% Circulair Asfalt © Dura Vermeer

Voorbeeldprojecten

Jeroen van Wijngaarden, programmacoördinator van De Circulaire Weg bij Dura Vermeer: ’Door samen op te trekken in onze circulaire ambities binnen het partnerprogramma en door de ruimte plus het vertrouwen dat de gemeente ons heeft gegeven, kunnen we tot dit soort innovaties komen. Deze voorbeeldprojecten zijn voor ons enorm belangrijk om circulair bouwen verder op te schalen.’

Lees ook:

Roof2Road maakt kans op Innovatieprijs

KWS renoveert weg met de Koud Asfalt Recyclingtrein

Auteur: Bart Oosterveld

Dura Vermeer legt 100% Circulair Asfalt in Amsterdam | Infrasite
HERGEBRUIK

Dura Vermeer legt 100% Circulair Asfalt in Amsterdam 

Asfalteren bij de Arena Dura Vermeer

Direct naast de Johan Cruijff ArenA bouwt de gemeente Amsterdam de komende drie jaar de Smart Mobility Hub. Hierin komen straks veel verschillende parkeer- en vervoersvoorzieningen samen in één gebouw. Dura Vermeer verzorgt in opdracht van de gemeente het bouwrijp maken van het gebied en doet dat deels met hergebruikt asfalt.

Tijdens de aanleg wordt het huidige verkeer omgeleid over een weg die vijf jaar in gebruik zal zijn. Voor de aanleg van deze weg is gebruik gemaakt van 100% Circulair Asfalt. Dit eigen mengsel van Dura Vermeer bestaat uit hergebruikt asfalt, secundaire grondstoffen en gerecyclede bitumen. Daarnaast is al het materiaal na einde levensduur van deze weg ook weer herbruikbaar. Tegelijkertijd is de kwaliteit minimaal gelijkwaardig aan die van reguliere mengsels, zeggen ze bij Dura Vermeer.

Bitumen

Voor de weg is een ontwerp gemaakt dat zoveel mogelijk past binnen de ambities van de gemeente Amsterdam met een hoge mate van lokaal hergebruik. Zo is de fundering gemaakt van betonafval uit de gemeente en worden de verlichting en het straatwerk hergebruikt vanuit andere lokale projecten. Ook het oude dak van het nabijgelegen sportcomplex Borchland komt terug in de weg. Het bedrijf Roof2Road heeft de dakbedekking ‘geoogst’ en gerecycled tot herbruikbare bitumen, een belangrijk component van 100% Circulair Asfalt.

Het 100% Circulair Asfalt © Dura Vermeer

Voorbeeldprojecten

Jeroen van Wijngaarden, programmacoördinator van De Circulaire Weg bij Dura Vermeer: ’Door samen op te trekken in onze circulaire ambities binnen het partnerprogramma en door de ruimte plus het vertrouwen dat de gemeente ons heeft gegeven, kunnen we tot dit soort innovaties komen. Deze voorbeeldprojecten zijn voor ons enorm belangrijk om circulair bouwen verder op te schalen.’

Lees ook:

Roof2Road maakt kans op Innovatieprijs

KWS renoveert weg met de Koud Asfalt Recyclingtrein

Auteur: Bart Oosterveld