werkzaamheden a12 heijmans

Topman Rijkswaterstaat: wegen vaker dicht voor veiligheid en productiviteit

Foto ter illustratie. Eerdere werkzaamheden van Heijmans op de A12. Foto via Rijkswaterstaat

Het grootonderhoud van de A12 tussen Nieuwerbrug en Oudenrijn is “een voorbode voor de komende jaren”, zegt directeur-generaal Martin Wijnen van Rijkswaterstaat. De snelweg gaat op meerdere momenten in juni dicht: niet alleen ’s nachts en in het weekend, maar ook doordeweeks en voor een deel overdag. Zulke afsluitingen zullen in de toekomst “veel vaker” plaatsvinden, zegt de topman. Volgens hem wegen de veiligheid en productiviteit van wegwerkers zwaarder mee dan de mogelijke hinder voor weggebruikers.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Topman Rijkswaterstaat: wegen vaker dicht voor veiligheid en productiviteit | Infrasite
werkzaamheden a12 heijmans

Topman Rijkswaterstaat: wegen vaker dicht voor veiligheid en productiviteit

Foto ter illustratie. Eerdere werkzaamheden van Heijmans op de A12. Foto via Rijkswaterstaat

Het grootonderhoud van de A12 tussen Nieuwerbrug en Oudenrijn is “een voorbode voor de komende jaren”, zegt directeur-generaal Martin Wijnen van Rijkswaterstaat. De snelweg gaat op meerdere momenten in juni dicht: niet alleen ’s nachts en in het weekend, maar ook doordeweeks en voor een deel overdag. Zulke afsluitingen zullen in de toekomst “veel vaker” plaatsvinden, zegt de topman. Volgens hem wegen de veiligheid en productiviteit van wegwerkers zwaarder mee dan de mogelijke hinder voor weggebruikers.

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.