IN DE TOP-5

Roof2Road maakt kans op Innovatieprijs

Productielocatie 2022 Roof2Road

Het initiatief Roof2Road dat bitumen maakt uit afgewerkte dakbedekking is een van de deelnemers aan het Innovatiefestival van de provincie Noord-Holland. Roof2Road staat met haar productieproces zelfs in de circulaire innovatie Top-20, een lijst met 20 organisaties die volgens de provincie met hun circulaire product, dienst of concept uitblinken in innovatiekracht.

De organisaties in deze top 20 maken op 27 oktober tijdens het Innovatiefestival van Noord-Holland kans op de publieksprijs. De top 5, bestaande uit Roof2Road, Circulair Katoen, Drystack, FastFeetGrinded en Reflower zijn daarnaast ook in de race voor de juryprijs. Het programma speelt zich af in de Koepel in Haarlem. Info via www.innovatiefestivalnh.nl/

Rooftoroad verzamelt bitumen in haar fabriek in Amsterdam. Dit is bitumen van jonge gebruikte daken, snijresten van de aanleg van nieuwe daken en nieuwe bitumen. De productielijn is opgeschaald, zodat grotere volumes geproduceerd kunnen worden en het bedrijf een betere sturing kan hebben op de kwaliteitsborging van het product. ‘Op deze manier kunnen we in de toekomst nog meer duurzame impact maken,’ aldus Roof2Road.

Lees ook:

Hergebruikte dakbedekking wordt grondstof voor wegenbouw

Nieuw soort asfalt zonder fossiele bitumen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Oosterveld