CO2

Van Oord investeert in emissieloze zware machines

De hybride bulldozer D6 XE foto Van Oord

Van Oord gaat verder op de weg van het elektrificeren van de vloot van zwaar materieel. Het bedrijf maakt bekend dat het heeft besloten te investeren in de aanschaf van vier elektrische graafmachines en twee elektrische wielladers. Voor de stroomvoorziening op locatie zijn acht battery packs besteld.

Van Oord werkt voor het verder emissieloos maken van het machinepark samen met Pon Cat. Bij de vier nieuwe, grote elektrische graafmachines van 35,5-ton gaat het om een volledig nieuw type dat nog nergens verkrijgbaar is. De nieuwe CAT330 LRE Zline graafmachines zijn voorzien van 422 kW netto aanaccucapaciteit. Onlangs nam het bedrijf ook al de eerste hybride bulldozer in gebruik.

Grondverzet

Het nieuwe materieel komt in beheer van Van Oord Grondstoffen. Deze dochteronderneming van Van Oord is verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van grondverzet in Nederland en beheert al het droog-grondverzetmaterieel van het concern.

Net-zero

‘Van Oord zet zich vol in om zijn CO2-uitstoot te verminderen en in 2050 CO2-neutraal te zijn. Het gaat om grote investeringen,’ zegt Robbert Jan van Zuiden, Manager Van Oord Grondstoffen. ‘Iedere investering past in ons streven naar een net-zero uitstoot en hiermee spelen wij in op de wens van steeds meer opdrachtgevers om tijdens de projectuitvoering emissies te reduceren.’

Battery packs

De nieuwe wielladers DL280-7 worden geleverd door Staad, hebben een gewicht van ca. 16 ton en zijn uitgerust met een graafbak die geschikt is voor het laden van 2,8 kubieke meter aan materiaal. Ze zijn voorzien van een vaste accu met een capaciteit van 400 kW. De acht bestelde battery packs zorgen ervoor dat dit elektrische materieel bij inzet op de bouwplaats van de benodigde energie kan worden voorzien.

Lees ook:

Waterschap schaft elektrische maaiboot aan

Deze elektrische boorinstallatie verbruikt minder dan verwacht

Auteur: Redactie

Van Oord investeert in emissieloze zware machines | Infrasite
CO2

Van Oord investeert in emissieloze zware machines

De hybride bulldozer D6 XE foto Van Oord

Van Oord gaat verder op de weg van het elektrificeren van de vloot van zwaar materieel. Het bedrijf maakt bekend dat het heeft besloten te investeren in de aanschaf van vier elektrische graafmachines en twee elektrische wielladers. Voor de stroomvoorziening op locatie zijn acht battery packs besteld.

Van Oord werkt voor het verder emissieloos maken van het machinepark samen met Pon Cat. Bij de vier nieuwe, grote elektrische graafmachines van 35,5-ton gaat het om een volledig nieuw type dat nog nergens verkrijgbaar is. De nieuwe CAT330 LRE Zline graafmachines zijn voorzien van 422 kW netto aanaccucapaciteit. Onlangs nam het bedrijf ook al de eerste hybride bulldozer in gebruik.

Grondverzet

Het nieuwe materieel komt in beheer van Van Oord Grondstoffen. Deze dochteronderneming van Van Oord is verantwoordelijk voor alle activiteiten op het gebied van grondverzet in Nederland en beheert al het droog-grondverzetmaterieel van het concern.

Net-zero

‘Van Oord zet zich vol in om zijn CO2-uitstoot te verminderen en in 2050 CO2-neutraal te zijn. Het gaat om grote investeringen,’ zegt Robbert Jan van Zuiden, Manager Van Oord Grondstoffen. ‘Iedere investering past in ons streven naar een net-zero uitstoot en hiermee spelen wij in op de wens van steeds meer opdrachtgevers om tijdens de projectuitvoering emissies te reduceren.’

Battery packs

De nieuwe wielladers DL280-7 worden geleverd door Staad, hebben een gewicht van ca. 16 ton en zijn uitgerust met een graafbak die geschikt is voor het laden van 2,8 kubieke meter aan materiaal. Ze zijn voorzien van een vaste accu met een capaciteit van 400 kW. De acht bestelde battery packs zorgen ervoor dat dit elektrische materieel bij inzet op de bouwplaats van de benodigde energie kan worden voorzien.

Lees ook:

Waterschap schaft elektrische maaiboot aan

Deze elektrische boorinstallatie verbruikt minder dan verwacht

Auteur: Redactie