AEAT verwerft raamcontract na Europese aanbesteding

Utrecht – AEA Technology Rail BV, het Brits-Nederlandse spoortechnologie concern, tekende recent een raamovereenkomst met treinonderhoudsbedrijf NedTrain. Na een Europese aanbesteding in februari, heeft NedTrain in juni ervoor gekozen alle aanbestede diensten bij AEAT onder te brengen. Het contract heeft een looptijd van 3 tot 5 jaar, een waarde van 3,5-5 miljoen euro en omvat vier verschillende dienstenpakketten. Per 1 juli 2004 is het contract ingegaan.

De diensten betreffen:
– Conditiemonitoring en kwaliteitsborging gesmeerde systemen;
– Borgen en certificeren van de kwaliteit in de lasorganisaties;
– Borgen en certificeren van de proceskwaliteit van niet destructief onderzoek (NDO) aan (onderdelen) van treinen;
– Kalibratie en beheer van meetinstrumenten die in het onderhoudsproces gebruikt worden.

Kenmerkend voor de relatie tussen NedTrain en AEAT is dat de diensten op maat zijn gesneden voor het onderhoudsproces dat, in het hele land op diverse locaties en in verschillende werkplaatsen, wordt uitgevoerd. Doordat AEAT deze werkzaamheden uitvoert kan NedTrain zich meer richten op hun core business: het behalen van optimaal rendement uit rollend materieel.

Dirk le Clercq, directeur van AEAT in Europa, verklaart: “We zijn blij met dit langjarige contract. Door onze lange relatie met NedTrain dragen wij bij aan een optimale bedrijfszekerheid binnen al hun onderdelen. AEAT kan door de contractduur investeren en haar diensten verder ontwikkelen, waardoor NedTrain optimaal gebruik maakt van onze ervaring.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht AEA Technology Rail BV