Ook aanpak A27 Houten-Hooipolder kost minimaal half miljard euro meer

Keizersveerbrug
De Keizersveerbruggen in 2022. Ze worden als onderdeel van het project vervangen door twee nieuwe bruggen. Ook de Houtensebrug, Hagesteinsebrug en Merwedebrug gaan op de schop. ANP / Hollandse Hoogte / Bart Stoutjesdijk

De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder kost minstens een half miljard extra. Dat maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in februari bekend. Al tijdens de aanbestedingsprocedure werd duidelijk dat de kosten zouden oplopen, maar dat het om minimaal 500 miljoen euro meer gaat, is volgens het ministerie niet eerder met de Tweede Kamer gedeeld. 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Ook aanpak A27 Houten-Hooipolder kost minimaal half miljard euro meer | Infrasite

Ook aanpak A27 Houten-Hooipolder kost minimaal half miljard euro meer

Keizersveerbrug
De Keizersveerbruggen in 2022. Ze worden als onderdeel van het project vervangen door twee nieuwe bruggen. Ook de Houtensebrug, Hagesteinsebrug en Merwedebrug gaan op de schop. ANP / Hollandse Hoogte / Bart Stoutjesdijk

De verbreding van de A27 tussen Houten en Hooipolder kost minstens een half miljard extra. Dat maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in februari bekend. Al tijdens de aanbestedingsprocedure werd duidelijk dat de kosten zouden oplopen, maar dat het om minimaal 500 miljoen euro meer gaat, is volgens het ministerie niet eerder met de Tweede Kamer gedeeld. 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.