asfalt recycling trein rijkswaterstaat dura vermeer

Rijkswaterstaat test nieuwe techniek voor asfalt rijkswegen

De Asfalt Recycling Trein tijdens een proef. Foto via Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft een Asfalt Recycling Trein (ART) getest op een verzorgingsplaats langs de A29. Het treintje van machines verwijdert oud asfalt en hergebruikt het ter plaatse voor een nieuwe deklaag. Het idee is niet nieuw: met de techniek wordt sinds de afgelopen jaren op meerdere Nederlandse wegen geëxperimenteerd. Toch was deze proef anders, vertelt een ingewijde van een groot wegenbouwbedrijf. Het is niet ondenkbaar dat er over een paar jaar tien of vijftien van deze treintjes op de rijkswegen rondrijden. Hij legt uit waarom.      

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Rijkswaterstaat test nieuwe techniek voor asfalt rijkswegen | Infrasite
asfalt recycling trein rijkswaterstaat dura vermeer

Rijkswaterstaat test nieuwe techniek voor asfalt rijkswegen

De Asfalt Recycling Trein tijdens een proef. Foto via Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft een Asfalt Recycling Trein (ART) getest op een verzorgingsplaats langs de A29. Het treintje van machines verwijdert oud asfalt en hergebruikt het ter plaatse voor een nieuwe deklaag. Het idee is niet nieuw: met de techniek wordt sinds de afgelopen jaren op meerdere Nederlandse wegen geëxperimenteerd. Toch was deze proef anders, vertelt een ingewijde van een groot wegenbouwbedrijf. Het is niet ondenkbaar dat er over een paar jaar tien of vijftien van deze treintjes op de rijkswegen rondrijden. Hij legt uit waarom.      

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.