boogbrug twentekanaal gelderland
Bouw in België

Brug van 1.300.000 kilo over Twentekanaal krijgt vorm

De losse dwarsliggers voor het brugdek van de nieuwe boogbrug over het Twentekanaal. Het kunstwerk wordt 136 meter lang en 1.300 ton zwaar. Foto via de Provincie Gelderland

De eerste onderdelen van de nieuwe boogbrug over het Twentekanaal krijgen vorm. De provincie Gelderland deelt op donderdag een foto van de losse dwarsliggers voor het brugdek. Daar wordt aan gewerkt op het terrein van Aelterman, het Belgische staalbouwbedrijf dat de brug voor de provincie bouwt.

De boogbrug is één van de twee nieuwe bruggen die in de komende jaren over het Twentekanaal bij het Gelderse Lochem komen te staan. Met een lengte van 136 meter en een gewicht van 1.300 ton is dit kunstwerk het grootste van de twee. De ander dient voor fietsers en voetgangers in de buurt van het station.

Aelterman maakt de boogbrug in België en vaart de onderdelen later naar Lochem. Daar wordt het kunstwerk in elkaar gezet. Het invaren, waarbij de brug op zijn definitieve plek wordt gezet, staat op de planning voor het weekend van 8 juni 2024.

“Na dat weekend verrijst de brug aan de horizon”, laat de provincie Gelderland op donderdag op haar website weten. Weggebruikers zullen nog niet gelijk over het kunstwerk heen kunnen rijden. Eerst moeten het beton en asfalt worden aangebracht. “Zodra er meer over de planning bekend is, laten we dat weten.”

BAM Infra en N346

Beide bruggen maken onderdeel uit van de aanleg van een nieuwe provinciale weg, de N346. De klus werd vorig jaar aan BAM Infra gegund voor een aanneemsom van bijna 50 miloen euro. Het bouwbedrijf werkt tot minstens 2025 aan de nieuwe weg, bruggen, kruispunten en parallelwegen. In dat jaar moet het werk klaar zijn, valt te lezen in de huidige projectplanning op de website van de provincie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Brug van 1.300.000 kilo over Twentekanaal krijgt vorm | Infrasite
boogbrug twentekanaal gelderland
Bouw in België

Brug van 1.300.000 kilo over Twentekanaal krijgt vorm

De losse dwarsliggers voor het brugdek van de nieuwe boogbrug over het Twentekanaal. Het kunstwerk wordt 136 meter lang en 1.300 ton zwaar. Foto via de Provincie Gelderland

De eerste onderdelen van de nieuwe boogbrug over het Twentekanaal krijgen vorm. De provincie Gelderland deelt op donderdag een foto van de losse dwarsliggers voor het brugdek. Daar wordt aan gewerkt op het terrein van Aelterman, het Belgische staalbouwbedrijf dat de brug voor de provincie bouwt.

De boogbrug is één van de twee nieuwe bruggen die in de komende jaren over het Twentekanaal bij het Gelderse Lochem komen te staan. Met een lengte van 136 meter en een gewicht van 1.300 ton is dit kunstwerk het grootste van de twee. De ander dient voor fietsers en voetgangers in de buurt van het station.

Aelterman maakt de boogbrug in België en vaart de onderdelen later naar Lochem. Daar wordt het kunstwerk in elkaar gezet. Het invaren, waarbij de brug op zijn definitieve plek wordt gezet, staat op de planning voor het weekend van 8 juni 2024.

“Na dat weekend verrijst de brug aan de horizon”, laat de provincie Gelderland op donderdag op haar website weten. Weggebruikers zullen nog niet gelijk over het kunstwerk heen kunnen rijden. Eerst moeten het beton en asfalt worden aangebracht. “Zodra er meer over de planning bekend is, laten we dat weten.”

BAM Infra en N346

Beide bruggen maken onderdeel uit van de aanleg van een nieuwe provinciale weg, de N346. De klus werd vorig jaar aan BAM Infra gegund voor een aanneemsom van bijna 50 miloen euro. Het bouwbedrijf werkt tot minstens 2025 aan de nieuwe weg, bruggen, kruispunten en parallelwegen. In dat jaar moet het werk klaar zijn, valt te lezen in de huidige projectplanning op de website van de provincie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.