impressie N346 schakel achterhoek-A1 brug twentekanaal
Opdracht van 50 miljoen

N346 en brug over Twentekanaal binnenkort in de steigers

Impressie van de aankomende brug over het Twentekanaal. afbeelding via BAM

De provincie Gelderland maakt wegafsluitingen bekend voor de aanleg van de N346 bij Lochem. De provinciale weg wordt een schakel tussen de Achterhoek, de A1, Deventer, Zutphen en Apeldoorn. BAM Infra sleepte de opdracht van bijna 50 miljoen euro binnen. Als onderdeel van het project bouwt het bedrijf een brug over het Twentekanaal.

BAM Infra verwacht de werkzaamheden in 2025 af te ronden. Naast een brug en provinciale weg werkt het bouwbedrijf aan kruispunten, parallelwegen en een fiets- en voetgangersbrug tussen de bestaande Lochemse brug en het station. De opdracht werd in mei 2022 door de provincie Gelderland aan BAM Infra gegund.

“Bij Lochem ontbreekt een doorgaande route voor het regionale verkeer tussen de A1 en de Achterhoek”, zei het bedrijf destijds op zijn website. “We leggen daarom een nieuwe provinciale weg aan vanaf de Rengersweg (N332) tot aan de Nettelhorsterweg (N825). De N346 vormt een schakel tussen de Achterhoek en de A1.”

De provinciale weg en brug zijn bedoeld om de doorstroming te verbeteren van regioneel verkeer van en naar de Achterhoek en Lochem. Voor lokaal verkeer bouwt BAM Infra een nieuwe fiets- en voetgangersbrug tussen de bestaande Lochemse brug en station Lochem. “Zo verbetert ook de verkeersveiligheid.”

Afsluitingen

De benodigde verkeersmaatregelen zijn inmiddels bekend. “Vanaf 1 mei tot en met 20 juli is de Goorseweg afgesloten vanaf de aansluiting met de Nettelhorsterweg tot circa 400 meter richting Goor en Hengelo”, zegt de provincie Gelderland in een websitebericht.

Tussen eind juli en begin augustus volgt de afsluiting van de Rengersweg en de kruising met de Kwinkweerd tot aan de aansluiting op de A1. Vanaf eind augustus is de Nettelhorsterweg afgesloten vanaf de aansluiting op de Goorseweg tot aan de rotonde bij Geesteren. De weg heropent halverwege november.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

N346 en brug over Twentekanaal binnenkort in de steigers | Infrasite
impressie N346 schakel achterhoek-A1 brug twentekanaal
Opdracht van 50 miljoen

N346 en brug over Twentekanaal binnenkort in de steigers

Impressie van de aankomende brug over het Twentekanaal. afbeelding via BAM

De provincie Gelderland maakt wegafsluitingen bekend voor de aanleg van de N346 bij Lochem. De provinciale weg wordt een schakel tussen de Achterhoek, de A1, Deventer, Zutphen en Apeldoorn. BAM Infra sleepte de opdracht van bijna 50 miljoen euro binnen. Als onderdeel van het project bouwt het bedrijf een brug over het Twentekanaal.

BAM Infra verwacht de werkzaamheden in 2025 af te ronden. Naast een brug en provinciale weg werkt het bouwbedrijf aan kruispunten, parallelwegen en een fiets- en voetgangersbrug tussen de bestaande Lochemse brug en het station. De opdracht werd in mei 2022 door de provincie Gelderland aan BAM Infra gegund.

“Bij Lochem ontbreekt een doorgaande route voor het regionale verkeer tussen de A1 en de Achterhoek”, zei het bedrijf destijds op zijn website. “We leggen daarom een nieuwe provinciale weg aan vanaf de Rengersweg (N332) tot aan de Nettelhorsterweg (N825). De N346 vormt een schakel tussen de Achterhoek en de A1.”

De provinciale weg en brug zijn bedoeld om de doorstroming te verbeteren van regioneel verkeer van en naar de Achterhoek en Lochem. Voor lokaal verkeer bouwt BAM Infra een nieuwe fiets- en voetgangersbrug tussen de bestaande Lochemse brug en station Lochem. “Zo verbetert ook de verkeersveiligheid.”

Afsluitingen

De benodigde verkeersmaatregelen zijn inmiddels bekend. “Vanaf 1 mei tot en met 20 juli is de Goorseweg afgesloten vanaf de aansluiting met de Nettelhorsterweg tot circa 400 meter richting Goor en Hengelo”, zegt de provincie Gelderland in een websitebericht.

Tussen eind juli en begin augustus volgt de afsluiting van de Rengersweg en de kruising met de Kwinkweerd tot aan de aansluiting op de A1. Vanaf eind augustus is de Nettelhorsterweg afgesloten vanaf de aansluiting op de Goorseweg tot aan de rotonde bij Geesteren. De weg heropent halverwege november.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.