boskalis n206 tjalmaweg
105 miljoen euro

Boskalis nadert einde van verbouwing N206 Tjalmaweg

Werkzaamheden bij de N206 Tjalmaweg. foto via RijnlandRoute.nl

Nog even en het is klaar. Boskalis werkt in de komende weken aan de laatste loodjes van de N206 Tjalmaweg, een wegenbouwopdracht die in juni 2019  voor een aanneemsom van 105 miljoen euro aan het bedrijf werd gegund. Dat maakt de provincie Zuid-Holland in een online update bekend.

“Tot aan de zomer voltooien we de inrichting van de parkstrook ten noorden van de nieuwe weg”, zegt de opdrachtgever. De parkstrook biedt straks ruimte voor fietsers en wandelaars. De aanleg is een van de laatste stappen van de vernieuwing van de N206 Tjalmaweg. Sinds de gunning van de opdracht in 2019 heeft Boskalis een wegdeel verbreed, een rotonde aangelegd en een ongelijkvloerse aansluiting gebouwd.

Het meeste werk is klaar, maar de aannemer heeft nog twee taken te gaan: de aanleg van de parkstrook en de afronding van een tweede ongelijkvloerse aansluiting. De provincie verwacht dat het project ergens in de komende maanden wordt opgeleverd.

RijnlandRoute

De aanpak van de N206 Tjalmaweg is een onderdeel van de RijnlandRoute. Dat is een verzamelnaam voor projecten waarmee het Rijk en de provincie de doorstroming willen verbeteren van de oost-westverbinding (A4-A44-N206). Naast de N206 Tjalmaweg bestaat de RijnlandRoute uit de aanleg van de N434 en aanpassingen van de N206 Europaweg, A44 en A4.

De N206 Tjalmaweg zal het eerste deelproject zijn dat wordt afgerond. De nieuwe N434 is naar verwachting in de tweede helft van 2024 klaar, terwijl het werk aan de N206 Europaweg nog jaren kan duren. De aanbesteding van dit project werd in februari bekendgemaakt. De inschrijvingen worden nog door de provincie beoordeeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Boskalis nadert einde van verbouwing N206 Tjalmaweg | Infrasite
boskalis n206 tjalmaweg
105 miljoen euro

Boskalis nadert einde van verbouwing N206 Tjalmaweg

Werkzaamheden bij de N206 Tjalmaweg. foto via RijnlandRoute.nl

Nog even en het is klaar. Boskalis werkt in de komende weken aan de laatste loodjes van de N206 Tjalmaweg, een wegenbouwopdracht die in juni 2019  voor een aanneemsom van 105 miljoen euro aan het bedrijf werd gegund. Dat maakt de provincie Zuid-Holland in een online update bekend.

“Tot aan de zomer voltooien we de inrichting van de parkstrook ten noorden van de nieuwe weg”, zegt de opdrachtgever. De parkstrook biedt straks ruimte voor fietsers en wandelaars. De aanleg is een van de laatste stappen van de vernieuwing van de N206 Tjalmaweg. Sinds de gunning van de opdracht in 2019 heeft Boskalis een wegdeel verbreed, een rotonde aangelegd en een ongelijkvloerse aansluiting gebouwd.

Het meeste werk is klaar, maar de aannemer heeft nog twee taken te gaan: de aanleg van de parkstrook en de afronding van een tweede ongelijkvloerse aansluiting. De provincie verwacht dat het project ergens in de komende maanden wordt opgeleverd.

RijnlandRoute

De aanpak van de N206 Tjalmaweg is een onderdeel van de RijnlandRoute. Dat is een verzamelnaam voor projecten waarmee het Rijk en de provincie de doorstroming willen verbeteren van de oost-westverbinding (A4-A44-N206). Naast de N206 Tjalmaweg bestaat de RijnlandRoute uit de aanleg van de N434 en aanpassingen van de N206 Europaweg, A44 en A4.

De N206 Tjalmaweg zal het eerste deelproject zijn dat wordt afgerond. De nieuwe N434 is naar verwachting in de tweede helft van 2024 klaar, terwijl het werk aan de N206 Europaweg nog jaren kan duren. De aanbesteding van dit project werd in februari bekendgemaakt. De inschrijvingen worden nog door de provincie beoordeeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.